Мед Атлант

Світлана Онищук привітала прикарпатських медиків із професійним святом

В обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня медичного працівника України. Привітати прикарпатських лікарів та медичних працівників прийшли голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук та перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

Розпочинаючи захід, усі присутні вшанували пам’ять загиблих лікарів хвилиною мовчання.
«Наші медики мають особливий дар – цей дар, на моє переконання, даний самим Богом. Ми бачимо, що наші медики справжні та виявили свій героїзм під час пандемії Covid-19. Також коли, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, щодня рятували і продовжують рятувати життя людей. Під час російської агресії наші лікарі цілодобово надають допомогу пораненим бійцям Збройних Сил України, десяткам тимчасово переміщених осіб, усім українцям. Ми бачимо роботу наших лікарів під обстрілами, – зазначила Світлана Онищук. – Професія медика завжди користуватиметься пошаною й буде затребованою в усі часи. Бо саме від професійності лікаря, його чуйності залежить збереження здоров’я нації, гармонійний розвиток суспільства і держави».
Світлана Онищук побажала медикам Івано-Франківщини та їхнім родинам міцного здоров’я, наснаги, миру, добра, сімейного затишку та благополуччя.
Зауважувалося, що медична спільнота Прикарпаття – це 5439 висококваліфікованих лікарів, 10418 турботливих медичних сестер та медбратів, 3679 ретельних молодших медичних працівників. Саме вони – це професійні, щирі, сміливі, чуйні та жертовні люди.
За особливі заслуги і розвиток галузі охорони здоров’я, вагому громадянську позицію прикарпатських медиків нагородили грамотами, подяками та медалями «За заслуги перед Прикарпаттям». А для головних лікарів КНП «Прикарпатський клінічний онкологічний центр», «Обласна клінічна лікарня обласної ради» та «Обласна дитяча клінічна лікарня обласної ради» були вручені свідоцтва для отримання новітніх апаратів ШВЛ.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...