Мед Атлант

У Франківську покажуть гостросоціальну п’єсу “Чорна діра”. ФОТО

Вже 10 вересня франківський “Новий театр” покаже прем’єру “Чорна діра”. Це сюрреалістичний фарс про втрату людських цінностей у сучасному суспільстві.

Режисерка вистави – Таїсія Веселкова-Люта каже, що написала її ще кілька років тому, але ідея “заграла” новими барвами після повномасштабного вторгнення рф.

“У цій виставі одна з тем – тема блогерства, адже театр – це дзеркало, яке має відображати реальність, в якій ми зараз знаходимось. Також це історія про пошук творця, якогось вселенського батька під специфічним кутом, адже самого Бога у виставі немає і це один з прийомів цієї вистави”, – розповів Володимир Єшкілєв – завідувач літературно-драматургічної частини.

Жанр твору – сюрреалістичний фарс, тому режисерка радить при перегляді вистави “відключити розум та зануритись в атмосферу”.

Вистава дає більше питань, аніж відповідей, бо змушує задуматись про свою соціальну відповідальність, впевнений Тарас Бенюк – директор-художній керівник театру.

“Тема блогерства зараз дуже популярна, адже і в нас в Івано-Франківську є блогери-мільонники. Ми охоче запрошуємо на виставу всіх, особливо підлітків 15 і вище років, бо їх ця тема стосується, напевно, найбільше. Мета цієї вистави показати наслідки того, що може бути, коли зануритись у цей віртуальний світ бездумно, не фільтруючи спожиту інформацію. Я впевнений, що після перегляду ніхто не залишиться байдужий і за потреби ми можемо одразу обговорити виставу з глядачами”, – каже Тарас Бенюк.

 

Сама вистава, кажуть творці, про втрату людських цінностей у сучасному суспільстві. Про те, як надмасивне марнославство і пошук дофаміну викривили і змішали ілюзії з правдою, затягуючи людство у воронку самознищення.

Прем‘єра вистави відбудеться 10 вересня о 18:00 в Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...