Мед Атлант

У Франківську Зеленська та Шмигаль говорили про психологічну допомогу українцям

Розвиток кожної людини, створення належних умов для її реалізації – фундамент для ефективної розбудови держави. І це те, над чим Прикарпаття працює на усіх рівнях – від загальнодержавного до місцевого.

Про це йшлося на засіданні Міжвідомчої координаційної ради з питань охорони психічного здоров’я за участю першої леді Олени Зеленської, глави уряду Дениса Шмигаля та представників 11 міністерств і відомств. На засіданні презентували проєкти психологічної допомоги українцям у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я.
За даними Координаційного центру з психічного здоров’я, виявлено, що у 1102 територіальних громадах вже функціонують психологічні сервіси або створені необхідні умови для їх запровадження. В освітній сфері така можливість є у 87% громад, але у сфері соцзахисту — лише в кожної четвертої.
Однак українці вкрай рідко звертаються за професійною допомогою до психологів. Про це свідчать результати соцопитувань. Як зауважила Олена Зеленська, серед причин такого явища здебільшого страх не отримати чи втратити роботу.
«Так вимальовується ще одна площина для проєктів – не лише для держави, а й для відповідальних бізнесів: психологічне просвітництво. Треба дати людям зрозуміти, що ніхто їх не засудить, а дбати про ментальне здоров’я – відповідально та схвально», – наголосила у своєму виступі перша леді.
Відтак наступного року планується максимально поширити такі проєкти у всіх куточках країни, щоби психологічні послуги були доступними для кожного.
«Інвестуючи в людину, ми інвестуємо в сильну Україну. В державу, яка перемагає і яка успішно відновлюється. Відбудова та подальший розвиток потребують величезних людських ресурсів… А головне — зміцнення ментального здоров’я українців», — значив Денис Шмигаль.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...