Мед Атлант

На Франківщині дружина військового отримала 500 тисяч гривень в межах програми “єРобота”

На Івано-Франківщині дружина учасника бойових дій Наталія Матвійців отримала грант у розмірі 500 тисяч гривень у межах програми “єРобота”. Гроші жінка спрямувала на розширення власного центру здоров’я і краси — закупила обладнання та працевлаштувала двох людей.

Загалом за рік дії урядової програми “єРобота” на Прикарпатті учасники бойових дій та їхні дружини отримали 34 мікрогранти. 20 — упродовж 2023 року та 14 — у 2024. Про це Суспільному повідомив директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Лікарка-косметологиня Наталія Матвійців стати косметологом мріяла з дитинства. Після п’яти років роботи у цій сфері вирішила розширити бізнес. Для цього написала грантову заявку в обласний центр зайнятості та отримала гроші на придбання обладнання. На них дружина військовослужбовця купила лазер, косметологічні меблі, набір для стерилізації інструментів, різні препарати, креми.

Урядовий проєкт “єРобота” з надання грантів для ветеранів та членів їхніх сімей на створення або розвиток власного бізнесу діє з 10 квітня 2023 року. Торік в його межах обласний центр зайнятості надав гранти 20 людям. З них гроші отримали 13 ветеранів та сім дружин учасників бойових дій. На це з держбюджету спрямували 8,9 мільйона гривень.

Грант, власна справа, військові, програма "єРобота"

Директор обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк каже: основна мета програми — створення додаткових робочих місць.

“Вигідна програма, нею активно користуються. У 2024 році вже 14 учасників отримали гроші. Це — сім дружин учасників бойових дій і стільки ж учасників бойових дій. Мікрогранти можуть отримати всі. Однак для всіх максимальна сума мікрогранту — до 250 тисяч гривень, для учасників бойових дій — це 1 мільйон гривень і для їхніх дружин — 500 тисяч”, — розповідає Василь Цимбалюк.

З його слів, Івано-Франківська область входить до першої п’ятірки областей в Україні з отримання мікрогрантів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...