Мед Атлант

Галущенко: Варто бути готовими до будь-якого сценарію влітку, підготувати генератори і павербанки

Українцям варто буди готовими до всіх можливих сценаріїв навесні-влітку, через російські атаки. Зокрема, тримати напоготові генератори й павербанки. Водночас енергетики зроблять все можливе, щоб вони не знадобилися.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в інтерв’ю телеканалу “Рада”.

Так, міністр енергетики порадив українцям бути готовими до всіх можливих ситуацій у майбутню теплу пору року, бо триває війна.

“Мені це питання часто задавали до початку опалювального сезону. Мене тоді питали, чи купувати генератори, чи треба павербанки. І я завжди казав, коли міністр каже: “Всі купуємо генератори”, то це трошки лякає. Але насправді я хочу повторитися, що я тоді казав: так, купуйте, готуйтеся, але ми зробимо все від нас залежне, щоб вони вам не знадобилися. І як показала зима, ми зробили все і вони не знадобилися. Зараз поновилися масовані атаки і треба бути готовими до будь-якого сценарію”, – пояснив він.

Яка ситуація зараз з енергосистемою?

Станом на 12 квітня у Харкові через мережеві обмеження знеструмлено близько 205 тисяч абонентів. У Харківському районі унаслідок бойових дій було пошкоджено газопроводи — припинено газопостачання 136 абонентам.

У Дніпропетровській області через російські обстріли вимикалися 11,7 тисячі точок обліку в 9 населених пунктах — на ранок усіх заживлено. Через технологічні порушення було відключено 4,6 тисячі абонентів (на ранок без напруги 535 абонентів).

У Донецькій області через обстріли знеструмлювалися 5,5 тисячі абонентів у 27 населених пунктах. Ремонтні бригади заживили 2,7 тисячі точок обліку у 9 населених пунктах.

На Запоріжжі через бойові дії залишаються без світла 3,7 тисячі точок обліку. У Кіровоградській області через технологічні порушення на обладнанні газорозподільної мережі без газопостачання залишились 48 споживачів.

У Сумській області унаслідок російського обстрілу залишилися без напруги 1,1 тисячі точок обліку. Загалом без напруги залишаються 5,4 тисячі абонентів у 70 населених пунктах. Тривають відновлювальні роботи.

У Херсоні після обстрілу знеструмлено 215 точок обліку. Залишаються без світла в обласному центрі 3055 абонентів, а в області — 25,8 тисячі точок обліку у 45 населених пунктах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...