Мед Атлант

На Франківщині імунізують диких тварин від сказу

З 22 травня на Франківщині розпочнеться весняна кампанія із пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин від сказу.

Пише Місто, з посиланням на Суспільне.

Під час кампанії розповсюдять 198 тисяч 100 приманок з вакциною на площі 7924 квадратних кілометрів. Робитимуть це вручну.

Раніше вакцину поширювали за допомогою авіації. Зараз, коли триває війна, це неможливо. Тому другий рік поспіль розкладаємо приманки вручну. До цього залучаємо спеціалістів ветеринарної медицини, користувачів мисливських угідь, працівників органів місцевого самоврядування, поліції, — розповів начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Іван Васьків.

Пероральну імунізацію фінансуватимуть з державного бюджету. На поширення вакцинальних приманок на території Прикарпаття передбачили 8,6 мільйона гривень.

Популяція лисиці в області, за інформацією Держпродспоживслужби, від 2023 року зросла майже удвічі: із 1,9 особини на 1 тисячу гектарів угідь до 3,1 особини.

Окрім пероральної імунізації у дикій фауні, запобігти поширенню сказу може також вакцинація домашніх тварин. Її ветеринарні працівники проводять безкоштовно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...