Мед Атлант

ГПВ застосовуються, але вимкнень немає – у чому причина?

Щодня НЕК «Укренерго» доводить ліміти для обленерго, відповідно до яких формуються графіки погодинних вимкнень. Якщо споживання електроенергії перевищує ліміт, ГПВ вступають у дію.
Але бувають дні, коли попри застосування графіків, світло у споживачів є. У чому причина? Розповідають енергетики.

Одним з останніх прикладів була субота, 15 червня, коли обмеження мали діяти з 08:00 до 23:00. Натомість протягом дня було отримане розпорядження від диспетчера НЕК «Укренерго» про скасування застосування графіків до 21:00. Таке відбувається, якщо в певний момент ситуація в енергосистемі стає кращою або ж споживання відбувається у межах дозволених лімітів. Причинами можуть бути, до прикладу, сонячна погода чи вивід з ремонту енергоблока. Тоді енергетики мають можливість не вимикати електропостачання для споживачів.

Також схожа ситуація стається у тих випадках, коли ГПВ для споживачів позначені жовтим кольором – це означає можливе вимкнення. Якщо споживання в межах норми, тоді прикарпатців не вимикають, якщо перевищує – «жовті» години підпадають під знеструмлення. Тому важливо слідкувати за своєю чергою вимкнень, але при цьому бути готовими до нових вказівок про вимкнення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...