Мед Атлант

Понад 4 тисячі військових з Франківщини отримали медичну допомогу

Сьогодні, під час брифігну, у міській раді розповіли про медичну допомогу військовослужбовцям та членам їх родин. 

Повідомляє Місто.

Однією з надважливих особливостей в роботі медичної галузі в час війни є надання медичної та реабілітаційної допомоги військовослужбовцям, в т. ч. пораненим, членам родин загиблих та зниклих безвісті, – зазначила директор Управління охорони здоровʼя: Про роботу міських закладів охорони здоровʼя із надання медичних послуг для Захисників Алла Вацеба.

Зокрема, з початку війни в міських закладах охорони здоровʼя проліковано 4 029 військовослужбовців, з них 836 поранених. А впродовж 2024 року проліковано 1 132 військовослужбовці, з них 186 поранених.

На стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоровʼя громади знаходиться 117 військовослужбовців, з них 18 поранених:

  • в Центральній міській клінічній лікарні – 34, з яких поранених 8 осіб;
  • в Міській лікарні Nº1 – 82, з яких поранених 10 осіб.

Всі лікувально-діагностичні процедури проводяться безоплатно коштом державних та міських програм, включаючи коштовний лабораторно-інструментальні обстеження такі, як магнітно-резонансна томографія, компʼютерна томографія, проводяться складні багатоетапні оперативні втручання, артроскопії, ендопротезування тощо.

Для лікування пацієнтів застосовуються інноваційні методи, такі як імплантація кісткового цементу з антибіотиком у післяопераційну рану, техніка проведення заміщення кісткового дефекту, протезування п’ясної кістки індивідуальним титановим імплантом, VAC-терапія ран, тощо. Розхідні матеріали (металоконструкції, пластини, гвинти та інше) забезпечуються коштом міських коштів за програмою «Здоровʼя мешканців Івано-Франківської міської територіальної громади на 2024-2026 роки», – розповіла Алла Вацеба

Також у Міській дитячій поліклініці проводять роботу з дітьми сімей учасників УБД, загиблих та зниклих безвісти. Зокрема 130 дітей отримали психологічну реабілітацію, 59 дітей фізичну реабілітацію, 18 дітей оздоровлено в санаторно-курортних закладах.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...