Мед Атлант

У Франківську до 10 років ув’язнення засудили херсонську псевдопосадовицю, яка співпрацює з окупантами

За публічного обвинувачення прокурорів Івано-Франківської обласної прокуратури ухвалено заочний вирок мешканці Херсонської області за колабораційну діяльність.

Засудженій призначено покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Суд також позбавив її права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 15 років.
Прокурори у суді довели, що під час окупації Херсонщини жінка добровільно пішла на співпрацю з ворогом та зайняла посаду у незаконних органах влади.
Маючи відповідний досвід роботи в органах місцевого самоврядування, вона стала «спеціалістом адміністрації територіального управління» у селі Красне Скадовського району.
 На цій посаді засуджена займається питаннями фінансового характеру, веде облік матеріальних цінностей та місцевих суб’єктів підприємницької діяльності. Вона також відповідає за видачу так званої «гуманітарної допомоги» для пільгових категорій населення, розселяє військовослужбовців рф по вільних будинках в селі та бере участь в пропагандистських громадсько-політичних заходах.
Її колабораційна діяльність  охоплює також працевлаштування місцевих жителі на службу до окупантів.
Спеціальне досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...