Мед Атлант

Внаслідок ворожого обстрілу наполовину зруйновано корпус ІФНТУНГ

Університет нафти й газу зазнав надзвичайно великих руйнувань внаслідок ракетного удару.

Один із корпусів зруйнований на 50%. Він потребує капітального ремонту, решту – з’ясовують фахівці. Поки немає точних цифр.

“Ми маємо влучання внаслідок якого частково, а можна сказати на 50% зруйновані, корпуси та будівлі ІФНТУНГ”, – зазначає очільниця області.

На місці влучання виникла пожежа, яку вдалося оперативно ліквідувати. Також сталося пошкодження газопроводу низького тиску. Є пошкодження прилеглих будівель.

Швидка надавала допомогу трьом постраждалим. У 19-річної жительки прилеглого будинку виявили черепно-мозкову травму. Її госпіталізували, але стан задовільний. Але в людей дуже складний психоемоційний стан. З ними працюють психологи ДСНС.

Уся лабораторна та навчальна база пошкодженого корпусу зруйнована.

“Це корпус який відповідав за певні процеси і навчання, і сертифікації працівників нафтогазової галузі. Поруч знаходиться значно більший корпус, у якому зруйновано вікна та дахове покриття, а також там сформувалися тріщини. Тому для подальшої його експлуатації потрібні ретельні обстеження. Практично 12 корпусів університету також постраждали, – прокоментував ректор ІФНТУНГ Ігор Чудик.

Пошкоджено близько 150 вікон, 100 внутрішніх та 25 вхідних дверей. Є руйнування і спортивних залах університету – деформована чаша басейну. Корпус бібліотеки також залишився без вікон.

“Силами колективу університету всі приміщення прибираємо. Ми приймаємо гуманітарну допомогу, яку надала нам обласна військова організація. Маємо вже чим пристелити зруйнований дах. Він дуже зруйнований на корпусі № 7, і дуже суттєве пошкодження отримало крило корпусу №1”, – додає ректор.

На території університету ще є профільна лабораторія Simens, яка також зазнала руйнувань.

Буде забезпечено належний перимет для того, аби не було мародерства

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...