Мед Атлант

5 мобільних застосунків для занять спортом від Надії Айб

Світлана Тимчук

Франківка Надія АЙБ має багато років успішного досвіду в світі фітнесу та медицини. Власниця місцевого фітнес-клубу, керівниця кількох багатопрофільних медичних закладів охорони здоров’я в Києві та в Київській області переконана: в сучасному світі, де здоров’я і фізична форма стають все більшим пріоритетом, спорт і фітнес є необхідними складовими активного способу життя.

Відтак існує безліч застосунків, що допомагають підтримувати здоровий спосіб життя і досягати спортивних цілей.

«Кожна людина може стати найкращою версією себе і, щоб досягти цього, ми потребуємо правильних інструментів та підтримки», — наголошує франківка.

Тому читачам журналу «МІСТО» Надія Айб рекомендує п’ять найкращих застосунків, які забезпечують зручний і ефективний шлях до здоров’я та фітнесу.

Strava

Першим застосунком, який рекомендує Надія, є «Strava» (зі шведської sträva — «прагнути») — додаток, який став необхідним для будь-якого спортсмена.

Він дозволяє власницям клубів та їх клієнтам відстежувати свої тренування, аналізувати дані про пробіжки, велопрогулянки або інші активності. А також надає можливість користувачам спілкуватися з іншими спортсменами.

Девіз сервісу: «Соціальна мережа для спортсменів».

Nike Training Club

Наступним додатком є Nike Training Club. Цей застосунок пропонує величезну бібліотеку тренувань на будь-який смак і рівень підготовки.

«Він допомагає відслідковувати прогрес, надає персоналізовані рекомендації та мотивацію для досягнення фітнес-цілей», — каже Надія.

Тут користувача підтримають надійні тренери, інструктори та експерти. А можливість брати участь в челенджах лише підігріє ваш запал до тренувань.

MyFitnessPal

Ідеальним інструментом для ведення обліку калорій та харчування власниця фітнес-клубу називає застосунок «MyFitnessPal».

«MyFitnessPal не обмежуватиме вас у їжі, адже дієти — це не про нас. Найголовніше — ваше здоров’я: додаток допоможе вам дізнатися все про ваші звички та харчову поведінку, отримати потрібну мотивацію й підтримку і покращити здоров’я», — йдеться в описі застосунку.

Надія Айб зазначає, що цей додаток також може бути корисним для власниць фітнес-клубів і тренерів. Адже з ним вони можуть розробити індивідуальні плани харчування для своїх клієнтів.

Strive

Strive (англійською — «прагнути») — це додаток, який допомагає створювати індивідуальні тренувальні програми, враховуючи цілі та потреби користувача.

Він дозволяє тренерам створювати програми для своїх клієнток на основі їхніх потреб та вподобань, ділиться власниця фітнес-центру.

У самому застосунку наголошують: «Наша місія полягає в тому, щоб допомогти жінкам зрозуміти, що обмежувальна дієта і надмірні фізичні вправи не є відповіддю на досягнення та підтримку ваших цілей — ви дійсно можете отримати найкраще з обох світів!».

Він не пропонує ніяких обмежень в їжі, і тут немає надмірних кардіотренувань. Це джерело посібників і знань, які допомагають назавжди змінити життя.

Couch to 5K

А для початківців, які хочуть займатись бігом, ідеально підійде застосунок «Couch to 5K».

Він надає поступові плани тренувань. Крок за кроком цей додаток допоможе вам досягнути своєї цілі — пробігти 5 кілометрів.

«Витратьте від 20 до 30 хвилин три рази на тиждень протягом дев’яти тижнів — і ви будете готові закінчити свої перші 5K гонки», — мотивують автори додатка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...