Мед Атлант

Підтримка ближче, ніж здається

Вона переконана: саме свідомість визначає наше буття. І в реаліях сьогодення найкращим порятунком для ментального здоров’я є духовне зростання та розвиток. Вже багато років франківка Дарина Мацишин захоплюється різноманітними духовними практиками. А після відвідин Індії, де пройшла навчання в Аюрведичному центрі, вирішила й сама допомагати іншим.

Дарина розповідає, що їй завжди було цікаво пізнавати Всесвіт, вивчати його та розвивати себе. І саме це бажання постійно вело її вперед. А коли постало питання реабілітації власного організму, — вирушила до Індії. Жартує: їхала на ретрит, за здоров’ям, а потрапила на навчання. Адже волею долі за кордоном почала опановувати аюрведу — науку про здоровий спосіб життя і стародавню індійську систему медичних знань.

«Я дуже хотіла поїхати в Індію, щоб передовсім оздоровитися. Бо власне там можна пізнати ось це глибоке старовинне тисячолітнє лікування і ведичні поняття про здоров’я людини та її перебування у цьому світі, — говорить Дарина Мацишин. — А позаяк я ще й займаюся трохи езотерикою, дуже багато читаю, замислююся про духовність: що в першу чергу у нас іде — духовність чи буття? Раніше побутувала така думка, що буття визначає свідомість. Але опісля Індії я зрозуміла: усе навпаки. Свідомість визначає наше буття. Бо коли у нас низькі вібрації, тобто низька духовність, то і рівень буття не може бути високим. Саме з цих міркувань я й вирушила у цю поїздку, яка певною мірою змінила мене. Я потрапила до Аюрведичного центру, до якого на навчання приїжджають люди з усього світу. І хоч була не готова до цього, мені дуже сподобалося. Бо що завжди мене надихало в житті — це знання».

Завдяки дотриманню принципів аюрведи можна відновити не просто фізичне, але й ментальне здоров’я. Фізична активність, дихальні практики, медитація і духовний розвиток — тут все працює на зцілення людини.

«Веди — це джерело знань про те, як влашто- ваний світ, знання всіх законів цього світу. І про Всевишнього, і про нас, і про наш зв’язок із Всевишнім. Те, як ми живемо, перебуваємо в цьому світі, як ми його розуміємо і як він розуміє нас, — це і є аюрведа, — пояснює Дарина. — Ми починали з того, що таке Абсолют, як він бачить нашу Землю у межах всього Всесвіту і як людина повинна спілкуватися з божествами.

Аюрведа в деталях вивчає те, як наша духовність вивищує й очищає ефірне тіло та як від нього залежить тіло фізичне, пояснює, як проявляються в тілі людини фундаментальні життєві сили — Капха, Вата й Пітта і чому така важлива рівновага між ними. У кожному з нас поєднуються чотири стихії: сонце, земля, повітря та вода. І на це треба зважати і з цього починати. Для того, щоб у нас не було проблем зі здоров’ям, ми повинні розуміти, як ми живемо, вивчати це все. Наприклад, в Індії багато цих знань дають у храмах, у нас цього значно менше. І хочеться цю прогалину заповнювати».

Утім, не закордонними практиками єдиними. Дарина переконує: аюрведа — прекрасна, але українські традиції, звичаї та вірування мають не меншу силу. Тому вирішила: коли як не сьогодні варто пропагувати українське і доносити всім його цінність.

«У цей час, коли ми перебуваємо у війні, коли в нас стільки горя, стільки біди, головне наше завдання — популяризувати все українське і черпати з нього силу. Знання завжди й у всьому потрібні. Коли ми більше пізнаємо світ, він глибше пізнає нас, — додає Дарина Мацишин. — Це така взаємозалежність: чим більше я віддаю, тим більше приймаю. Все повертається сторицею. І сьогодні дуже важливо вивищувати свою духовність. Підіймати свій рівень, свої знання, своє бачення і своє розуміння, чому я перебуваю в цьому світі та яке моє завдання тут. Це те, що я вивчила і чим готова ділитися з іншими, найпростіша підтримка, якої так потребує кожний з нас. Особливо в умовах, у яких ми живемо сьогодні».

Хронічний стрес, тривожність, пригніченість, виснаження, напруження, емоційне вигорання та занепад сил — усе це не просто порушує внутрішню гармонію, а й призводить до погіршення здоров’я. Для того, аби ділитися своїми знаннями та на елементарному рівні підтримувати тих, хто цього потребує, Дарина Мацишин вирішила відродити свій ютуб-блог. Там, каже, готова спілкуватися з підписниками на різні теми. Головне — зрозуміти, що сьогодні найбільше болить та на чому варто акцентувати увагу, передусім:

«Ще у часи пандемії я від тієї бездіяльності започаткувала власний канал на Youtube. Тоді я бачила його у вигляді просто розмов, але тепер час змінити його. Найперше хотілося б вести його вже на більш професійному, вищому рівні й говорити передовсім про духовність. Але спочатку треба пропрацювати наповнення цього блогу. Я б починала з культури, традицій — того, що вже стоїть у нас на доволі високому рівні, лише треба вміти це презентувати усім, направити у правильне річище. Але найважливіша частина — це спілкування з людьми про щось вище — те, чого нас досі не вчили, але що здатне рятувати душі. Давати розуміння, що таке щастя, любов, наскільки вона багатогранна, з чого починається і як зростає.

Хочеться надавати підтримку і тим, хто, рятуючись від війни, був змушений покинути рідні домівки, зцілювати душі, навчати людей заряджати тіло енергією, направляти її, заспокоювати нервову систему й трансформуватися зсередини. Це дуже складні питання, але я вірю, що це потрібно і важливо. Передовсім для тих, хто надзвичайно болісно переживає те, що відбувається довкола. Не кожний може впоратися з негативними емоціями самотужки, а вони надзвичайно шкодять фізичному тілу. Недарма психосоматика зараз дуже актуальна. Все у нас в голові, й з цим потрібно вміти працювати. І я готова допомогти віднайти шлях до здоров’я та внутрішньої рівноваги».

тел.: (050) 560 20 82

реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...