Мед Атлант

Бурштин готується до опалювального сезону: ситуація в місті складна

За ініціативи голови Івано-Франківської ОВА створено робочу групу з питань підготовки міста Бурштин до опалювального сезону.

Про це розповідають у пресслужбі Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

“Останнім часом багато розмов про ситуацію в Бурштині: одні б’ють на сполох, інші – у пошуках рішень, які, до речі, вже є напрацьовані. І маємо реальні результати роботи, щоби допомогти бурштинцям”, – повідомила голова обласної державної адміністрації – начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.
За словами керівниці області, через ворожі атаки на один із об’єктів критичної інфраструктури частина міста цього опалювального сезону може залишитися без теплопостачання. А це – неприпустимо.
Тому облдержадміністрація активно приводить роботу, щоб заклади соціальної, освітньої, медичної сфер та містяни взимку були з теплом.
Завдання робочої групи:
– зібрати та узагальнити інформацію щодо готовності до зими об’єктів теплопостачання міста Бурштина;
-напрацювати дієві рекомендації для проходження опалювального сезону.
Вже надіслано звернення до міжнародних партнерів з проханням допомогти з пошуком та придбанням альтернативних джерел живлення та генераторів.
Також облдержадміністрація звернулась до Уряду і вже отримала запевнення від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України щодо надання 4 модульних котелень на альтернативному паливі потужністю 1 МВт кожна для об’єктів соціальної сфери, зокрема: КНП «Бурштинська міська центральна лікарня», двох ліцеїв, закладу дошкільної освіти та інших об’єктів.
А також 2 модульних газових котелень потужністю 8 та 10 мегават для багатоквартирного житлового фонду міста.
Також планується залучити кошти обласного бюджету та спроможних громад Прикарпаття, щоби підтримати Бурштин та спільними зусиллями впоратись з цим викликом.
“Хоча на календарі – червень, часу, щоби належно підготуватись до зими, не так багато. Тому не гаємо його даремно, а вже зараз робимо конкретні кроки, щоб допомогти людям”, – додає Світлана Онищук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...