Мед Атлант

Скуповує сувеніри в Коломиї, а продає в Сіднеї: які австралієць допомагає ЗСУ

64-річний Микола Сачко від початку повномасштабного вторгнення вчетверте відвідує країну своїх предків.

Скуповує тут різноманітні сувеніри, везе у Сідней, продає, за виручені кошти купує дрони, прилади нічного бачення, медичну допомогу, привозить це все в Україну та передає військовим.

Про це  йдеться у сюжеті НТК.

Цього разу купив у Коломиї футболки, які присвячені 10 окремій гірсько-штурмові бригаді «Едельвейс».

Ми беремо це до церковної крамниці у Австралії, аби продати і помагати українцям, – розказує Микола Сачко. – Мій дід і тато з Коломиї і це їхня бригада. Тато був у першій дивізії, а дід – січовий стрілець.

Пан Микола є сержантом 33 бригади вільного козацтва Австралії. В Україну коли приїздить, бере м’яку іграшку кенгуру у пікселі. Охрестив її «Капеланом», бо і сам дякує у церкві у Сіднеї.

Вперше в Україну Микола Сачко приїхав у 2005 році,  потім у 2014 році побував на Майдані. З того часу і до пандемії влаштовував туристичні тури з Австралії в Україну.

У 2022 році якраз вийшов на пенсію й планував продати все майно в Австралії й переїхати в Україну, але повномасштабне вторгнення все змінило.

Чоловік разом з церковною громадою почав організовувати та передавати допомогу українському війську. За декілька місяців вже приїхав з першою допомогою в Україну.

Я вільний козак, де козак має бути? В Австралії сховатися? Я мушу бути тут, – говорить Микола Сачко. – Чекати заки ваші військові виграють і тоді я прийду і скажу: Ми виграли! Ні! Я мушу стояти з вами. Інакше я не буду мати лиця.

У грудні Микола Сачко знову планує приїхати в Україну з черговою допомогою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...