Мед Атлант

“Побачити скарби разом!”: франківський проєкт виграв грант від УКФ

Проєкт тактильний арткаталог “Побачити скарби разом!”, який створили в Івано-Франківську, отримав грантову підтримку Українського культурного фонду.

Пише Місто з посиланням на ініціативу “Врятуймо скарби разом”.

Проєкт створений для того, щоб люди з повною або частковою втратою зору могли відчути музейні експонати. Завдяки тактильному арткаталогу та аудіоописам вони отримають рівний доступ до музейного досвіду та можливість доторкнутися до мистецьких скарбів. Це дозволить людям з порушеннями зору краще зрозуміти культурну спадщину через різні відчуття.

Для каталогу відібрали 24 музейні артефакти із сакральної колекції Івано-Франківського краєзнавчого музею. Альбом надрукують з анотаціями шрифтом Брайля та збільшеним плоскодрукованим шрифтом, а також рельєфними ілюстраціями. Сторінки супроводжуються позначеннями масштабу. За QR-кодом біля кожного експоната можна перейти до тифлотеки й прослухати аудіосупровід до ікон голосом Заслуженої артистки України Ірми Вітовської.

Наприкінці вересня готовий каталог презентують у залах сакрального мистецтва Краєзнавчого музею.

Проєкт реалізовують: ГО “Громадська ініціатива Галичини”, ініціатива “Врятуймо скарби разом!”, Івано-Франківський краєзнавчий музей, Центр дослідження стратегій універсального дизайну Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника, Івано-Франківська обласна організація УТОС

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...