Мед Атлант

На Франківщині почались жнива

Сонячна та суха погода дещо пришвидшила збирання зернових культур. На Франківщині почалися жнива. Першими почали обмолочувати озимий ячмінь хлібороби з Покуття.

Цьогорічна врожайність – 65 центнерів з гектара, про це повідомляють в ОВА.

Загалом зерновими засіяно 139 тисяч гектарів, технічними культурами – понад 105 тисяч гектарів, картоплею та овочами – 73 тисячі гектарів.

Нагадаємо, що в межах державної програми «Зроблено в Україні» аграрії мають можливість отримати компенсацію за придбання сільгосптехніки чи обладнання українського виробництва. Це створено задля того, щоби стимулювати попит на продукцію українських виробників.

Програмою вже скористались 93 агропідприємства, які придбали 130 одиниць техніки та обладнання українського виробництва на загальну суму 90,4 млн грн.

Також є можливість підготуватись до осінньої посівної. За даними профільного Міністерства, 9 500 українських агровиробників отримають мінеральні добрива через програму USAID АГРО від уряду США у межах ініціативи AGRI-Україна.

Допомога розрахована і для фермерів Івано-Франківської області, які:

  • обробляють 5-500 га землі;
  • вирощують зернові або олійні культури;
  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема, сімейні фермерські господарства.

Подати заявки можна до 4 липня або до вичерпання обсягів допомоги. Загалом з 2023 року за цією програмою добрива отримали понад 14 тисяч українських агровиробників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...