Мед Атлант

Актуальні питання медичної акустики при УЗД органів черевної порожнини

Цей простий та неінвазивний метод дослідження є доволі інформативним та одним з найпопулярніших.

Як розповіла МІСТУ лікар УЗД, акушер-гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Дарія Кузнєцова, він заснований на можливості ультразвуку проходити через тканини, відображатися від паренхіматозних органів та перетворюватися апаратом УЗД на зображення.


Ви згодні, що в питаннях успішної діагностики, а відповідно і правильно встановленого діагнозу, важливим є співпраця лікаря і пацієнта?
Зі свого боку для забезпечення ефективної передачі звукової енергії від випромінювача в тіло ми використовуємо найкраще обладнання, спеціальні гелі, великий професійний досвід, постійне вдосконалення навичок.
А чим може допомогти пацієнт в діагностичному пошуку, як правильно підготуватися до обстеження?

«Під час дослідження Ви можете почути фразу «Незадовільний акустичний доступ»,( тобто ультразвук зустрічає перешкоди на своєму шляху до органа) – пояснює лікар УЗД, акушер-гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Дарія Кузнєцова. – Цією перешкодою можуть бути структура та щільність м‘яких тканин , на які неможливо вплинути, а може бути велика кількість газу в кишківнику, який розсіює звукові хвилі і інколи унеможливлює дослідження. На це якраз повпливати можна. Тому, якщо Ваше дослідження планове, не термінове, за 2-3 дні рекомендується не вживати продуктів, які підвищують пневмотизацію кішківника (бобові, сирі овочі та фрукти, дріжджові вироби). Також під час основних прийомів їжі приймати додатково перетравлювальні ферменти, та препарати , які руйнують пухирці газу в кішківнику (наприклад Еспумізан)»

Дослідження доцільно проводити натще, але інколи для оцінки функції жовчегово міхура пацієнтові може бути запропоноване повторне дослідження після прийому жирної їжі (щоб впевнитися, що він скорочується і виштовхує жовч в дванадцятипалу кишку).

«Доречі, мій улюблений комплімент, який завжди викликає посмішку у пацієнтів: «Ви дуже прозора людина для ультразвуку!» – лікар УЗД, акушер-гінеколог ЛДЦ «Мед-Атлант» Дарія Кузнєцова.

Контакти лікувально-діагностичного центру «Мед-Атлант»: +38 (095) 00 38 452 +38 (095) 00 38 453 +38 (097) 41 13 133 м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 48 (корпус 1), м. Івано-Франківськ, вул. Чорновола, 23 (корпус 2).
Соцмережі:
https://med-atlant.if.ua/
https://www.facebook.com/medatlantif
https://instagram.com/med_atlant.if?igshid=MzRlODBiNWFlZA==
https://instagram.com/medatlant.beauty?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...