Мед Атлант

Цивільного і військового медиків з Франківська відзначили Орденом Святого Пантелеймона

Сьогодні, 2 липня, у Івано-Франківську відзначили медиків «медичним Оскаром», Орденом Святого Пантелеймона.

Відзначили військових медиків, які зараз воюють у складі ЗСУ, волонтерів-медпрацівників. Культурно-духовний захід «Під покровом Святого Пантелеймона» відбувся у приміщенні Івано-франківського католицького ліцею.

Орденом Святого Пантелеймона нагородили:

  • професор кафедри внутрішньої медицини Nº 2 та медсестринства Івано-Франківського національного медичного університету Нестор Середюк (2020 р.),
  • завідувач гінекологічного відділення КНП «Коломийська ЦРЛ», військовий лікар Ростислав Петруняк (2022 р.),
  • директор КНП «Яремчанська центральна міська лікарня», капітан медичної служби, командир евакуаційної групи 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Олександр Соколюк (2023 р.),
  • лікарка акушер-гінекологиня КНП «Міський клінічний перинатальний центр Івано-Франківської міської ради»,
  • волонтерка Світлана Вінтонюк (2023 р.).

Медаллю Святого Пантелеймона нагороджений доцент кафедри хірургії післядипломної освіти ІФНМУ Олексій Гудз (2019 р.).

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоровʼя українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для військових медиків) висунуто кандидатуру Андрія Гамана – старшого лейтенанта медичної служби, начальника медичної служби 102-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщина.

У номінації «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоровʼя українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором» (для цивільних медиків) висунуто кандидатуру професора Сергія Василюка – завідувача кафедри хірургії Nº 1 Івано-Франківського національного медичного університету, волонтера. Вони візьмуть участь у всеукраїнському конкурсі Ордену Святого Пантелеймона.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...