Мед Атлант

Прийом громадян: що питали франківці у міського голови

Міський голова Руслан Марцінків провів щомісячний прийом громадян.

Окрім традиційних звернень про допомогу на лікування, перехід на індивідуальне опалення, вирішення земельних конфліктів між сусідами, цього разу мешканці певних районів скаржились мерові на вимкнення електроенергії і як наслідок – відсутність води в помешканнях.

 «Під час чергових вимкнень світла зникає вода, оскільки в містечку проживає дуже багато сімей з малими дітьми,  це дуже кричуща проблема, адже попереду зима і тривалі відключення. Технічно, це можливо, щоб була вода, бо час від часу вода з’являється і минулого року вмикалася. Ми розуміємо, що так залишати питання не можна і потрібно стукати в усі двері. Ми прийшли до Руслана Романовича, щоб він взяв це питання на контроль. Ми домовились, що нам нададуть письмові відповіді, про те, які є можливі варіанти, вартість генератора та мереж, технічні моменти, ми ознайомимось і можливо візьмемо ситуацію під свій контроль», – каже мешканка ЖК «Паркове містечко» Вікторія Петренко.

Головний інженер КП «Івано-Франківськводоекотехпром» Микола Вабіщевич стверджує, що люди  не до кінця розуміють, як все працює генераторами. Щоб заживити насосну станцію, потрібен генератор потужністю від 16 до 150 кВт. По-перше, вони дороговартісні, по-друге, мешканці вважають, що достатньо просто його придбати, але необхідні ще спеціальні мережі, багато пального і постійне обслуговування. За таким сценарієм вода буде для цих мешканців значно дорожчою.

«Під відключення світла, яке відбувається за графіком, підпадають і насосні станції. Відповідно зупиняється подача електроенергії на насосні станції та припиняється подача води. Мешканці в цей період мали б знати свій графік, готуватися до того відключення і підготувати запаси води. Одночасно вимикаються багато насосних станцій і ми не в змозі забезпечити їх автономними засобами подачі електроенергії. Всього у місті є 40 насосних станцій, у нових мікрорайонах усі насосні станції підключені до житла. Тому коли вимикається електроенергія для житла, зникає і подача води», – пояснює Микола Вабіщевич.

Звернулись також представники приватного перевізника, щоб змінити маршрут №32. Вони хочуть, щоб їхня маршрутка їхала з Каскаду до Обласної лікарні через вокзал, пошту, ринок і далі по вул. Галицькій. Руслан Марцінків доручив вивчити це питання начальнику Управління транспорту та зв’язку Андрію Гіглюку.

«При формуванні маршрутної мережі ми враховували думки та побажання всіх мешканців мікрорайонів, які сполучають їх центральну частину між собою та з іншими мікрорайонами. Щодо змін, які пропонує даний перевізник, надійшло небагато звернень. Але зі слів перевізника, десь, коли він їздить по даному маршруту, люди звертаються про відповідні зміни. Ми не впевнені, чи покращить це ситуацію, але якщо люди звертаються і цього бажають, ми звичайно будемо розглядати ці зміни. Відповідний проект рішень буде винесений на розгляд виконавчого комітету», – роз’яснює Андрій Гіглюк.

Мешканець вулиці Петлюри Ігор Лапінський прийшов на прийом не з порожніми руками. Приніс фото тротуару, який потребує відновлення. Чоловік також зауважив, що в їхньому будинку проживають люди з інвалідністю, тому благоустрій цієї ділянки варто робити з урахуванням доступності.

«Річ у тому, що кілька років тому робили благоустрій нашого подвір’я і воно зараз в ідеальному стані: і стоянка, і лавочки – все як має бути. Проте, з іншого боку будинку неможливо перейти ні на базар, ні на автобусну зупинку. У нашому будинку багато людей з інвалідністю, і їм особливо складно пересуватися. Після дощів утворюються глибокі калюжі, через які неможливо пройти. Тому нам довелося звернутися до голови, і він одразу дав розпорядження відповідним службам, пообіцяв, що будуть робити», – розповів пан Ігор.

Кожного першого понеділка місяця міський голова проводить прийом громадян, на якому також присутні профільні керівники. Вони на місці оперативно консультувати людей, допомагають якомога швидше розв’язати проблемні питання.

«Черговий раз приймаємо людей, пробуємо вирішувати, є багато питань. Зараз, внаслідок відключень електроенергії, є питання щодо водопостачання, є питання земельні, люди далі ділять землю між собою, є питання, які стосуються благоустрою, є питання підтримки військових, поставити на чергу. Всі питання, з якими люди звертаються, ми стараємося розглянути та допомогти їм. Те, що потрібно і що є в компетенції міської влади, ми готові підтримати», – підсумував Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...