Мед Атлант

Влучання у Франківську: у міськраді розповіли про допомогу та компенсації

Сьогодні, 2 липня, під час брифінгу у міського голови, Руслан Гайда розповів про наслідки удару по Івано-Франківську.

Внаслідок атаки частково зруйнована будівля корпусу університету, і пошкоджені кілька корпусів. Крім того найбільше пошкоджені будинки на вулицях Береговій, Карпатській, Сніжній, Набережній і Пулюя. Загалом зазнали пошкоджень 14 будинків житлового фонду ліцей 17, садок 26 «Барвінок» і приміщення бібліотеки. 

Руслан Гайда повідомив, що комунальники допомагали забивати пошкоджені та вибиті вікна. Було створено 4 комісійні групи з обстеження обʼєктів нерухомого майна, які проводили обхід пошкоджених будинків та фіксували пошкодження. 

У період 22-24 червня групи обстежили понад 200 квартир та склали акти обстежения з фотофіксацією.

24 червня запрацював мобільний ЦНАП на вул. Береговій, 32 для прийому документів на отримання грошової допомоги, в інших відділеннях ЦНАПу теж приймалися заяви.

Згідно з рішенням міськради грошова допомога визначається та виплачується заявнику в таких розмірах:

  •    8000 грн за 1 шт. – за встановлення/відновлення пошкодження вхідних дверей до Обʼєкта
  • 4100 грн за 1 м2, але не більше 30 000 грн за усі пошкоджені вікна – за встановлення/відновлення вікон/віконних склопакетів/віконних блоків.

На ремонт одного обʼєкта допомога може бути надана один раз одному з заявників. Підставою для надання грошової допомоги є заява громадянина на імʼя міського голови, до якої додається наступний пакет документів:

  •   копія документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України;
  •  копія документа з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  •   копії документів, що підтверджують наявність права власності на обʼєкт нерухомого майна житлового фонду (подають власники/співвласники);
  •  копія договору житлового найму, або ордеру, виданих на особу Заявника, або витяг з реєстру територіальної громади про осіб зареєстрованих у житловому приміщенні (подають наймачі);
  • копія договору оренди, укладеного у письмовій формі з власником житла (подають орендарі);
  •   реквізити рахунку для переказу коштів;
  •  згода на обробку персональних даних.

Документи Заявниками подаються до Центру надання адміністративних послуг м. Івано-Франківська, його територіальних підрозділів та віддалених робочих місць адміністратора.

26 червня на позачерговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про утворення комісії з розгляду заяв з надання грошової допомоги власникам/наймачам/орендарям обʼєктів нерухомого майна житлового фонду, пошкоджених внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

Загалом зареєстровано уже 263 заяви, з них 25 заяв не відповідають критеріям, які затверджені Порядком надання допомоги (гаражі, автомобілі)

Станом на 2 липня вже опрацювали 107 заяв від мешканців, а ще 66 на доопрацюванні і їх розглянуть під час засідання 4 липня.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...