Мед Атлант

Франківці створили бот, який нагадує про вимкнення світла

Двоє франківців, програміст Василь Югас та продуктовий менеджер Микола Ковач створили бот “Знеструмко”. 

Місто поспілкувалось з творцями та дізналось про функції та переваги Знеструмка.

Ідея для створення бота з’явилась для зручності.

Донедавна в Франківську не було зручного способу відстежувати вимкнення світла зі сповіщеннями про це, то ж у нас з’явилася ідея створити бота в телеграм, що сповіщав би про вимкнення електроенергії, – розповів програміст Василь Югас.

Робота над створенням зайняла орієнтовно 2 тижні. Перший тиждень розробники працювали над створенням робочого прототипу.

Після чого дали потестувати його кільком друзям, їм дуже сподобалось. Вирішили, що іншим людям теж було б корисно, тому добре протестували бота, виправили недоліки, покращили функціонал та зробили його публічним, – розповів Василь.

Знеструмко має кілька корисних функцій. Зокрема:

  • користувач може вибрати в ньому свою чергу і переглянути поточний графік вимкнень.
  • як тільки на сайті обленерго з’явиться оновлення черги на наступний день – Знеструмко проінформує про це повідомленням.
  • за бажанням користувачі можуть налаштувати сповіщення, щоб бот попереджав про наступне вимкнення світла, наприклад за 15 хвилин до цього.

Актуальну інформацію бот бере з офіційного сайту обленерго і постійно відстежує, чи не з’явилися там якісь зміни у графіках чи чергах вимкнень. Наразі на бот підписались близько 10 тисяч користувачів, з них 6 тисяч з Івано-Франківської області.

Знеструмко має функцію “нагадування про вимкнення”.

Ми можемо глянути графік вимкнень, але всі ми – люди, й інколи просто забуваємо про вимкнення світла, тому така функція буде корисним нагадуванням, щоб завчасно підготуватись до наступного вимкнення, – кажуть розробники.

Також розробники розглядають можливість додання функції сповіщення про увімкнення електроенергії, та можливість вимкнути сповіщення вночі. Також мешканці інших областей просять Знеструмка й собі, зокрема, Закарпатська область.

Додати бот Знеструмко можна за посиланням.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...