Мед Атлант

«Привіт! Позич, будь ласка, гроші»: мешкана Тлумацької громади перерахувала аферистам маже 40 000 гривень

Отримавши схожий меседж від нібито родича чи товариша, переконайтесь, що це саме та особа, яку ви знаєте. Поставте кілька запитань для уточнення або зателефонуйте другу.

В одну з найбільш поширених схем, яку використовують шахраї нещодавно потрапила мешканка Тлумацької громади. В одному з месенджерів їй написала нібито знайома її матері та попросила про допомогу, а саме позичити гроші у борг та обіцяла все повернути невдовзі. Потерпіла кількома платежами переказала гроші на вказаний банківський рахунок. Загалом жінка перерахувала аферистам маже 40 000 гривень. І тільки згодом дізналась, що акаунт подруги зламали, повідомляють у пресслужбі поліції.

За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайські дії.

Поліцейські вкотре застерігають прикарпатців бути пильними та завжди перевіряйте інформацію. У жодному разі не перераховуйте кошти на невідомі Вам рахунки. Важливо, зв’яжіться особисто з людиною, яка звернулася до Вас за допомогою. Якщо не вдалося цього зробити, то напишіть спільним друзям у соцмережах і запитайте, чи не отримували вони схожих повідомлень від людини, яка просить у вас фінансову допомогу.

“Щоб запобігти зламу сторінок у соцмережах, створюйте складні та унікальні паролі для кожного облікового запису”, – радять правоохоронці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...