Мед Атлант

Верхнянська громада виділила 50 тисяч гривень на підготовку до опалювального сезону в Бурштині

Верхнянська територіальна громада першою в Івано-Франківській області спрямувала гроші з місцевого бюджету, щоб допомогти Бурштину підготуватися до опалювального сезону. На сесії сільської ради 28 червня 2024 року депутати вирішили виділити 50 тисяч гривень.

Про це у коментарі Суспільному повідомив виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук.

“Верхнянська територіальна громада мала планове засідання сесії. Вони внесли це питання до порядку денного, і депутати ухвалили рішення про те, щоб підтримати Бурштин. А всі інші територіальні громади проводитимуть сесії трішки пізніше. Ми аналізуємо проєкти рішень, що будуть виноситися на сесії. Добре усвідомлюємо механізм ухвалення рішення — мова йде про погодження на депутатській комісії, про виконавчі комітети й потім рішення сесії”, — розповідає Юрій Стефанчук.

Зважаючи на те, що завершилося перше півріччя, наступного місяця громади переглядатимуть свої бюджети, каже Юрій Стефанчук. Відтак здебільшого сесії, на які виноситимуть питання щодо виділення грошей Бурштину, проводитимуть в середині липня — на початку серпня.

“Знаємо, що одна громада планує виділити приблизно 5 мільйонів гривень, інша — 500 тисяч. Цифри різні. Багато залежить від спроможності громади, від її поточних потреб. Мова йде про те, щоб закумулювати можливий ресурс, який є на цей час в області, адже кожна гривня, виділена з місцевих бюджетів територіальних громад, — це вже позитивна тенденція. Але ми розуміємо, що цими ресурсами неможливо закрити всю проблему. Для цього потрібно залучати гроші як з обласного бюджету, так і з державного”, — підсумовує Юрій Стефанчук.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...