Мед Атлант

Від початку року вже більше 2300 прикарпатців долучилися до виконання суспільно корисних робіт

Від початку року вже більше 2300 прикарпатців долучилися до виконання суспільно корисних робіт.

З 1 січня 2024 року Івано-Франківською обласною службою зайнятості укладено вже 351 договір на суспільно корисні роботи, до виконання яких залучено 2361 особу, в тому числі 572 внутрішньо переміщену особу.
Від початку запровадження на Прикарпатті суспільно корисних робіт в рамках урядового проєкту «Армія відновлення» за період з 03.03.2023 по 03.07.2024 Івано-Франківською обласною службою зайнятості укладено 562 договори на суспільно корисні роботи, до яких залучено 3565 осіб з числа зареєстрованих безробітних, в тому числі 683 внутрішньо переміщені особи.
Найчастіше безробітних Івано-Франківщини залучають до виконання таких видів суспільно корисних робіт:
надання допомоги населенню, насамперед особам з інвалідністю, дітям, громадянам похилого віку, хворим та іншим особам, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам техногенного, природного та воєнного характеру; заготівля дров для опалювального сезону;
виготовлення маскувальних сіток; організація забезпечення життєдіяльності громадян, що постраждали внаслідок бойових дій;
розвантажування, фасування та роздача гуманітарної допомоги; ремонт і будівництво житлових приміщень;
ремонтно-відновлювальні роботи, насамперед роботи, що виконуються на об’єктах забезпечення життєдіяльності;
надання послуг в пунктах незламності; роботи з підтримання у готовності укриттів; виготовлення заготовок з дроту (сталевого дробу) для потреб ЗСУ; консервування продукції для потреб ЗСУ;
роботи з пошиття та виготовлення військового одягу, засобів індивідуального захисту;
ліквідація стихійних сміттєзвалищ та облаштування полігонів твердих побутових відходів;
упорядкування, відновлення та благоустрій прибережних смуг, природних джерел та водоймищ, русел річок, укріплення дамб, мостових споруд.
До суспільно корисних робіт залучаються зареєстровані безробітні, а також незайняті внутрішньо переміщені особи працездатного віку з числа застрахованих осіб, які не мають статусу зареєстрованого безробітного.
На період участі у суспільно корисних роботах з безробітними особами укладається строковий трудовий договір. Оплата праці здійснюється за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та не може бути нижчою мінімальної заробітної плати, а також не може перевищувати півтора розміру мінімальної заробітної плати, встановленої на дату її нарахування.
Працівники обласної служби зайнятості і надалі продовжують активну роботу щодо залучення до суспільно корисних робіт ще більшої кількості працездатних осіб, адже організація та проведення суспільно корисних робіт в умовах сьогодення – це не лише додатковий дохід для працездатних громадян, а й вагомий внесок на підтримку економіки країни.
Якщо у вас виникають будь-які питання щодо укладання договору на проведення суспільно корисних робіт, зверніться до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...