Мед Атлант

Для поранених військових шитимуть адаптивний одяг

Всі вимоги до комплекту одягу затвердило Міністерство оборони України. Комплект буде надаватися пораненим військовослужбовцям та дозволить швидко перевдягнути воїна в зручний одяг на стабілізаційному пункті чи госпіталі. 

Повідомляє Місто, з посиланням на Міністерство оборони України.

Технічне завдання було визначене Тилом командування Сил логістики ЗС України з урахуванням рекомендацій військових медиків та волонтерів.

Вимоги до адаптивного одягу – це зручність для пораненого, технологічність та зносостійкість. У комплекті буде:

  • майка,
  • шорти,
  • штани,
  • футболка
  • реглан.

Весь одяг має розстібатися по боковим швам на яких будуть спеціальні текстильні застібки, які не повинні торкатися шкіри хворого та викликати подразнення. Ці та інші технологічні особливості передбачені для того, щоб комплект одягу був зручним навіть для малорухливих поранених.

Розмірна сітка костюмів передбачена у 5-ти розмірах та матиме 3 зрости. Одяг буде зручним як для чоловіків, так і для жінок.

Це дуже важливий крок для створення комфортних умов для поранених ще на етапі стабілізаційного пункту. Наша мета, щоб кожний поранений отримував цей набір. Адже більшість з них після евакуації з поля бою до стабпунктів чи госпіталів залишаються без необхідних предметів одягу першої потреби. Попереду ще велика нормотворча і випробувальна робота, але основний крок уже зроблено, – заявила заступницям міністра оборони Наталія Климова.

Зараз кілька моделей українських виробників знаходяться на етапі доопрацювання і будуть тестуватися в практичних умовах у ході військово-дослідних випробувань.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...