Мед Атлант

Більше $7 млн для підтримки жінок у ЗСУ нададуть країни НАТО

Країни, що входять до Північно-Атлантичного альянсу нададуть понад 7 мільйонів доларів для підтримки жінок в Збройних Силах України.

Фінансування кключає понад 10 тисяч комплектів форми, взуття та іншого необхідного спорядження. Повідомляє Місто, з посиланням на Міністерство оборони України.

Про нову допомогу оголосив на прийомі після круглого столу НАТО «Жінки, мир, безпека» державний секретар США Ентоні Блінкен.

Сьогодні ми робимо крок, щоб забезпечити українських військовослужбовиць необхідним спорядженням. Країни-члени НАТО виділять понад 7 мільйонів доларів США для цієї мети, — заявив Ентоні Блінкен.

Перемовини з НАТО щодо додаткового фінансування велися з 2023 року. А у березні 2024 року заступник Міністра оборони Наталія Калмикова зустрілася зі спеціальною представницею НАТО Ірен Фелін та головою представництва НАТО в Україні Карен МакТір.

Наразі сторони домовилися про консультації та взаємодопомогу у впровадженні принципів гендерної рівності у Силах безпеки та оборони України.

Наразі відомо, що понад 5 тисяч жінок перебувають на лінії зіткнення. Найбільше — у Сухопутних військах. Станом на 1 квітня у ЗСУ служили 67 285 жінок, з яких 47 569 є військовослужбовицями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...