Мед Атлант

У «Дії» відтепер доступне електронне бронювання: як працюватиме

У застосунку “Дія” завершили тестування та запустили послугу бронювання військовозобов’язаних. Тепер українці можуть оформити бронювання не виходячи з дому і за короткий час, обіцяють за годину.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Тепер керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони можуть забронювати співробітників через портал “Дія”, – йдеться у повідомленні.

Як працює бронювання через “Дію”:

  • Міністерства та ОВА вносять до Єдиного переліку підприємства, які мають право на бронювання працівників.
  • Керівники підприємств подають через “Дію” списки військовозобов’язаних, яких потрібно забронювати.
  • Система автоматично перевіряє дані військовозобов’язаних через реєстри. При цьому військовозобов’язаний має бути офіційно працевлаштований, його військово-облікові дані мають бути у Реєстрі військовозобов’язаних “Оберіг”.
  • Дія протягом доби надсилає сповіщення керівнику про результат розгляду.
  • В разі позитивного рішення система автоматично переводить військовозобов’язаного на спеціальний військовий облік на строк дії бронювання. З цього моменту він вважається заброньованим, а інформація про бронювання зʼявляється в застосунку Резерв+.

Людина також може отримати паперове підтвердження бронювання. А також за бажанням подати документи на бронювання у паперовому форматі. Обидві форми подачі документів матимуть однакову вагу.

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, процес бронювання займає не більше години.

Раніше бронювання працівника тривали тижнями: роботодавець збирав папери, підписи та чекав на результат. Ми автоматизували всі можливі процеси, прибрали людський фактор та зробили процес прозорим і швидким. Під час бета-тестування перевірили, як працює сервіс, весь процес електронного бронювання триває до години, – розповів він.

Федоров уточнив, що зараз сервіс доступний для критично важливих підприємств, далі фахівці працюватимуть над розширенням категорій підприємств

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...