Мед Атлант

Прикарпатський університет Superhumans Center підписали меморандум про співпрацю

17 липня, у середу, адміністрація ІФНМУ провела робочу зустріч з медичним директором медичного центру Superhumans Андрієм Віленським та керівницею психологічної служби цього ж центру Світланою Куценко.

Результатом зустрічі став підписаний меморандум про співпрацю, повідомляє пресслужба університету. Усі послуги в центрі для українців, що постраждали від війни, є абсолютно безкоштовними.

Ректор ІФНМУ Роман Яцишин ознайомив представників Superhumans Center із основними напрямами роботи університету. Вони спільно відвідали спортивний комплекс ІФНМУ, Університетську клініку, міжкафедральний навчальний тренінговий симуляційний центр ОСКІ, міжкафедральний навчально-реабілітаційний центр «Арніка».

Як зазначили учасники зустрічі, сьогодні тисячі українців потребують реабілітаційної допомоги, тому співпраця Івано-Франківського національного медичного університету та медичного центру Superhumans сприятиме покращенню якості надання медичних послуг у галузі фізичної реабілітації та ментального здоров’я.

Ми повинні працювати з тими, хто потребує реабілітації. Це військові, це ветерани, це сім’ї ветеранів, це внутрішньо переміщені особи. Це навіть мирне населення, яке потерпає зараз від травм війни… Ми думаємо про співпрацю в створенні Центру ментального здоров’я, перш за все. Ну і, звичайно, про співпрацю у допомозі ветеранам чи військовим, які повернулися з війни… – зазначає Роман Яцищин.

Як відомо, медичний центр Superhumans є національним проектом. Перший центр працює у Львові. Найближчим часом команда відкриє ще два центри – в Одесі та Дніпрі.

Ми надаємо допомогу військовим і цивільним, які постраждали внаслідок війни. Ця допомога є комплексною. Тобто це не тільки лікування, реабілітація окремих напрямів, але це комплексний мультидисциплінарний підхід. І ми знаємо, що в Івано-Франківському національному медичному університеті сповідують саме цей доказовий підхід у реабілітації пацієнтів. І ми дуже раді, що ми зможемо співпрацювати, особливо в сфері ментального здоров’я, тому що ваш заклад зараз є визнаним лідером у реабілітації пацієнтів з бойовою травмою саме в сфері ментального здоров’я. І я думаю, що наша співпраця буде успішною, – говорить медичний директор Superhumans Center Андрій Віленський.

Відтак підписання меморандуму про співпрацю між Івано-Франківським національним медичним університетом та Superhumans підкреслює спільне прагнення покращити фізичне та психологічне здоров’я військових і цивільних. Співпраця є важливим кроком на шляху до відновлення країни та підтримки її громадян у складний час: цей альянс сприятиме відновленню тисяч українців, які потребують реабілітації та психологічної допомоги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...