Мед Атлант

Прикарпаття готується приймати паломників зі всієї України

На початку серпня відбудеться Всеукраїнська Патріарша проща до Галицької Чудотворної ікони Матері Божої в Крилосі, яка щороку об’єднує у молитві тисячі вірян.

Завершиться проща Божественною літургією, яку очолить Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

Кожного року до Крилоса навідуються чимало людей, тому питання безпеки – передусім. На місці працюватимуть усі служби – медики, поліція, «надзвичайники», які за потреби реагуватимуть та надаватимуть необхідну допомогу.

Варто зауважити, що ті люди, які з певних причин не зможуть долучитись до прощі, зможуть переглянути богослужіння в прямому ефірі. Трансляцію вестиме Галичина TV.

Прощі до Крилоської чудотворної ікони мають дуже давню історію. Вони відбувалися до 1960 року. Відновив традицію 28 серпня 2006 року тодішній Глава УГКЦ Любомир Гузар, коли у день Успіння Пресвятої Богородиці коронував Крилоську чудотворну ікону. З того часу проща почала збирати ще більше людей.

“У непрості для України часи маємо єднатись у спільній молитві за справедливий мир на нашій землі, за наших захисників, іхні родини, за спокій в наших сім’ях”, – зазначила керівниця області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...