Мед Атлант

Медведчуку і його спільникам повідомили про підозру у справі нафтопроводу «Самара – Західний напрямок»

Колишньому народному депутату Віктору Медведчуку й чотирьом його спільникам – представникам колишнього топменеджменту «Прикарпатзахідтрансу» – повідомили про підозру в заволодінні нафтопроводом «Самара – Західний напрямок».

Про це заявили в Службі безпеки України 24 липня.

«Служба безпеки і НАБУ зібрали масштабну доказову базу, яка доводить незаконність приватизації державного нафтопроводу «Самара – Західний напрямок» у 2015 році», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, підозру повідомили за такими статтями Кримінального кодексу України: «зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги», «введення в оману суду або іншого уповноваженого органу», «заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою», «організація набуття, володіння і використання коштів, внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчинені організованою групою і в особливо великому розмірі».

В Офісі генпрокурора заявили, що, за даними слідства, «схему» привласнення організували на початку 2015 року «у чіткій координації з політичним керівництвом Росії».

«Після розпаду СРСР нафтопродуктопровод «Самара – Західний напрямок» залишився у власності РФ. З 2005 року Україна через суди доводила своє право на володіння ним. У 2014-2015 роках це право підтвердили суди вищої інстанції. Проте у квітні 2015 року суд у Рівному за одне засідання повернув трубу дочірній компанії рф – ТОВ «ПрикарпатЗахідтранс» через нібито «нововиявлені обставини», чим фактично скасував завершену націоналізацію стратегічного нафтопроводу», – йдеться в повідомленні.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...