Мед Атлант

6 населених пунктів на Прикарпатті знеструмлені через негоду

Гроза та шквальний вітер на Прикарпатті спричинили аварійні знеструмлення. Наразі знеструмлені 9 населених пунктів повністю і 4 – частково.

Про це повідомили обласні енергетики.

Станом на ранок аварійні вимкнення були зафіксовані у Галицькій та Косівській громадах. Електропостачання на Косівщині енергетики вже відновили, а ось роботи з ліквідації аварій у Галицькій СЕЕМ тривають.

Найчастіша причина знеструмлень у негоду – падіння гілок і дерев на лінії електропередач. Та окрім цього, сильний буревій може повалити електроопори, особливо у гірській місцевості. Приклад – ще один недавній грозовий день, після якого відновити електропостачання енергетикам допомагали навіть місцеві жителі.

У селі Малий Рожин Косівського району 7 домогосподарств тимчасово залишились без світла. Необхідно було замінити три опори на лінії 10 кВ. І хоча ситуація для цієї місцевості доволі типова, але гірські рельєфи ускладнюють роботу енергетиків, а часто й навіть унеможливлюють проїзд спецтехніки Прикарпаттяобленерго для ліквідації аварій, – написали у Прикарпаттяобленерго.

Енергетики також зазначили, що допомогти швидше відновити електроенергію вирішили місцеві жителі. Вони надали для двох бригад ВДЕМ коня, щоб той довіз опори до місця заміни. Таким чином електроопори були транспортовані до необхідної вершини, а електропостачання відновлене.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...