Мед Атлант

Жінки водитимуть міські автобуси: у Мінвідновлення запускають пілотний проєкт

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури і Представництво ООН Жінки в Україні запустили пілотний проєкт з навчання жінок професії водія автобуса муніципального транспорту.

Про це повідомляє пресслужба міністерства відновлення. Дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить 30%, а це близько 6000 працівників.

Фактично це відповідь на дефіцит кадрів у сфері перевезень, спричинений повномасштабним вторгненням, йдеться у повідомленні. Навчання буде безплатним.

Мета пілотного проєкту – забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію жінок-водійок у сфері міського та муніципального транспорту, а саме автобусів. Це перша ініціатива міністерства, спрямована як на подолання дефіциту кадрів, так і на подолання стереотипів та упереджень щодо професій, – прокоментував заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач.

За його словами, дефіцит водіїв автобусів у регіонах становить близько 30%, а це близько 6000 співробітників.

У межах проєкту передбачено навчання жінок для отримання кваліфікаційної картки водія (код 95). Це документ, що підтверджує професійну компетенцію водія автобуса за європейським стандартом.

Проєкт “Розширення професійного потенціалу жінок у сфері пасажирських перевезень” реалізуватиме ГО “Фундація інституційного розвитку” за фінансової підтримки Швеції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...