Мед Атлант

Бурштин на підготовку до зими витратив 11 млн грн

Дев’ять громад Прикарпаття та Київська міська рада долучилися до допомоги Бурштину, енергетична інфраструктура якого постраждала через російські ракетні обстріли.

Для допомоги місту підготуватися до опалювалнного сезону спрямували 10 мільйонів 980 тисяч гривень, пише на Суспільне.

Про це розповів виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук. З його слів, загалом з дев’яти місцевих бюджетів Прикарпаття Бурштину виділили 980 тисяч гривень допомоги. Ще 10 мільйонів надала Київська міська рада. Однак, каже Юрій Стефанчук, цих грошей недостатньо, аби забезпечити бурштинців теплом в осінньо-зимовий період.

Озвучені міським головою Бурштина проблеми, сягають приблизно 100 мільйонів гривень, зважаючи на ті потреби, які сьогодні є. Ми маємо зрозуміти, що під забезпеченням теплом йдеться про повне перероблювання тієї системи теплопостачання, що була раніше. Ми не бачили ще розробленого плану, але розуміємо що це — значні гроші, — говорить Стефанчук.

Громади, які виділили гроші Бурштину:

  • Верхнянська — 50 тисяч гривень;
  • Надвірнянська — 250 тисяч гривень;
  • Обертинська — 50 тисяч гривень;
  • Переріслянська — 50 тисяч гривень;
  • Богородчанська — 200 тисяч гривень;
  • Галицька — 200 тисяч гривень;
  • Гвіздецька — 50 тисяч гривень;
  • Спаська — 30 тисяч гривень;
  • Косівська — 100 тисяч гривень.

Через обстріли рф енергетичної інфраструктури України 82 багатоповерхівки та понад 30 закладів соціальної сфери у Бурштині залишилися без тепла і гарячої води. У місті планують встановити дві модулні газові котельні по 10 та 8 МВт. Вартість цих котелень становить приблизно 100 мільйонів гривень. Такої суми у бюджеті громади немає, тому міськрада звернулася до Івано-Франківської обласної військової адміністрації, облради, уряду та закордонних донорів.

25 червня міський голова Бурштина Василь Андрієшин на семінарі у Львові обговорив підготовку до опалювального сезону з Міністерством енергетики та німецьким фондом GIZ. Раніше Андрієшин також говорив, що котельні Бурштину нададуть благодійні фонди.

27 червня голови громад Прикарпаття на позачергових зборах вирішилифінансово підтримати Бурштин. Зокрема, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків обіцяв спрямувати 5 мільйонів гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...