Мед Атлант

Глава УГКЦ відвідав у Івано-Франківську поранених українських захисників

У суботу, 3 серпня, Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук відвідав українських Захисників, які проходять лікування й реабілітацію в одній з лікарень Івано-Франківська, а також поспілкувався із медичним персоналом. Цього дня очільник Церкви завітав до Воїнів, щоб висловити їм слова подяки й поблагословити їх для якнайшвидшого одужання.

Супроводили Отця і Главу УГКЦ Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин та Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, а також о. Степан Балагура, синкел у справах духовенства і священичих родин, повідомляють у пресслужбі Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Після урочистої зустрічі Патріарха запросили до відкритого спілкування з військовослужбовцями та працівниками лікарні.

Першим до присутніх звернувся очільник медзакладу п. Остап Грищук, який привітав Патріарха на Прикарпатті й розповів коротку історію створення лікарні та про її сьогодення. Генеральний директор подякував всьому медперсоналу, який попри всі виклики залишився в Україні й продовжує лікувати та підтримувати людей, які цього потребують.

«Так складається, що цієї суботи й неділі всі дороги України ведуть до Крилоса — серця древнього Галича. Ми всі в паломництві. І я дякую Господу Богу, що цей шлях паломництва, шлях молільника, сьогодні для мене пролягає через вашу спільноту, що я можу побачити вас разом із нашими Захисниками, які лікуються у цьому закладі, відновлюючи свої сили й здоровʼя», — промовив Блаженніший Святослав, звертаючись до присутніх.

«Я сьогодні прийшов сюди, щоб сказати одне дуже важливе та глибоке слово — дякуємо! Від імені тих мільйонів українців, яких сьогодні болить, чи то військових, чи то цивільних, ми хочемо сказати: “Пане докторе, пані докторко, дорога сестричко, дякуємо!”, бо так кується майбутнє нашої України», — ствердив він.

Відтак Блаженніший Святослав додав, що український лікар чи медсестра, сьогодні є дуже бажаними у всьому світі. Так складається тому, що те, чого навчився сьогодні лікар, парамедик чи рятувальник в Україні — це унікальні практичні знання, яких ще не бачив світ.

Очільник Церкви подякував за стійкість та відважність лікарів, які залишитися в Україні попри війну, й за те, що сьогодні найкращих фахівців не треба шукати по всьому світу, а можна пройти лікування в Івано-Франківську чи іншому місті України.

Предстоятель додав, що цим візитом до медзакладу він має на меті привернути увагу української держави та суспільства й рівносильно — світової громади і міжнародних партнерів до потреб української медицини й поранених Воїнів, бо виклики, які сьогодні має наш народ, часто не співвимірні з ресурсами, які маємо для їх подолання.

Відтак розпочалася розмова між лікарями, військовими та духовенством у форматі «Питання — відповідь». Своєю чергою, Блаженніший Святослав закликав провести цю зустріч не тільки у форматі спілкування, але й для взаємного зцілення та багатства:

«Сьогодні лікувати та зцілювати людину — означає торкатися особи. Не тільки її тіла. Сьогоднішнє лікарство — це не тільки добрі руки хірурга, високоякісний інструмент чи ліки, або ж новітні хімічні сполуки, але й спілкування. Ми знаємо, як багато чудес творить Господь Бог через зустріч і спілкування людей. Я б дуже хотів, щоб сьогодні через наші зустрічі Господь Бог діяв і вливав бальзам невидимої благодаті Святого Духа на кожного з нас».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...