Мед Атлант

На Буковині судитимуть франківців, які допомагали чоловікам незаконно перетнути кордон

Переправлення до республіки Румунії за межами пункту пропуску коштувало від 7 до 9 тисяч доларів США. Наразі правоохоронці довели причетність організаторів незаконного бізнесу до вчинення кримінального правопорушення та передали обвинувальний акт відносно них для розгляду до суду. За вчинення протиправних дій фігурантам загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

15 серпня цього року на польовій дорозі в межах села Тарасівці Чернівецького району співробітники Державної прикордонної служби спільно з працівниками відділення поліції № 6 (Новоселиця) ЧРУП викрили 18-ти та 19-річного жителів Івано-Франківської області, які сприяли у незаконному переправленні трьох чоловіків призивного віку до сусідньої держави.

Під час досудового розслідування слідчі поліції з’ясували, що двоє жителів сусідньої області, знаючи про діючі тимчасові обмеження щодо виїзду військовозобов’язаних осіб через державний кордон України, підшукали чоловіків віком 23, 27 і 37 років, які мали намір незаконно перетнути державний кордон.

Напередодні переправлення організатори зустріли чоловіків у Новоселиці, зняли їм готель на добу та надали роз’яснення як перейти через кордон поза пунктом пропуску. Після «успішно проведеної угоди» фігуранти мали отримати фінансову винагороду від 7 до 9 тисяч доларів США.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Новоселицького відділу Чернівецької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно чоловіків до суду.

Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...