Мед Атлант

Дві великі прийомні родини отримали житло на Прикарпатті. ФОТО

Свою «Адресу дитинства» на Прикарпатті відтепер мають дві великі прийомні родини, які втратили оселі через повномасштабну війну.

Завдяки підтримці Фундації першої леді України Олени Зеленської Olena Zelenska Foundation / Фундація Олени Зеленської родини Давидових з Маріуполя та Новгородцевих з Краматорська отримали ключі від нових домівок. Відвідали сім’ї у нових оселях Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА та її заступниця Людмила Сірко.
Іван та Оксана Давидові створили дитячий будинок сімейного типу 2021 року. Зараз подружжя виховує свого 14-річного сина й дев’ятеро прийомних дітей.
Повномасштабне вторгнення змусило родину залишити рідний Маріуполь. Кілька місяців родина жила за кордоном, а потім переїхала на Івано-Франківщину. Й завдяки допомозі першої леді Олени Зеленської отримали змогу проживати у будинку, де створені усі комфортні умови для кожного члена родини.
Батьки-вихователі Юліана та Олександр Новгородцеві створили велику прийомну родину три роки тому. У них восьмеро прийомних дітей, ще троє всиновлених хлопців досягли повноліття, один з них служить в ЗСУ.
До слова, пані Юліана і сама свого часу виховувалася у прийомній родині, коли осиротіла. У 22 роки взяла на виховання дитину, позбавлену батьківського піклування. Тепер разом з чоловіком дарують свою любов та тепло малечі, на долю якої випало чимало складних життєвих випробувань.
Варто зазначити, що будинки, загальною площею 285 кв.м, є інклюзивними, енергоефективними, мають укриття. Загалом в оселях облаштовано 5 кімнат для дітей, кімнату для батьків, простір для навчання та дозвілля.
У помешканнях є все необхідне: побутова техніка, меблі, кухонне приладдя.
На зображенні може бути: 12 людей
На зображенні може бути: витяжка, всередині приміщення та розсувні двері
На зображенні може бути: 4 людини, дитина та батут

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...