Мед Атлант

Івано-Франківська область серед лідерів за кількістю грантоотримувачів в рамках програми «Власна справа»

Визначені ще 392 переможці програми «Власна справа» за підсумками шістнадцятої хвилі. Вони отримають гранти на започаткування або розвиток бізнесу на 98 млн грн, – повідомляє Міністерства економіки України.

Серед отримувачів мікрогрантів шістнадцятої хвилі 59 % жінок, 32 % чоловіків та 9 % юридичних осіб. Понад 70 % з них мають вищу освіту. Найбільше грантоотримувачів із Львівської (46), Харківської (35), Івано-Франківської (32), Київської (29), Рівненської (24) областей, а також міста Києва (36). Переважна більшість планує витратити кошти мікрогранту на придбання обладнання, необхідного для ведення бізнесу, повідомляють у пресслужбі Івано-Франківської ОВА.
За грантовою програмою «Власна справа» українці можуть отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Кошти можна витратити на придбання або лізинг обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, оренду приміщення. Отримати мікрогрант може як діючий підприємець, так і людина без досвіду такої діяльності. Обов’язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць залежно від суми гранту.
Інформацію щодо отримання гранту за програмою можна знайти на сайті «Власної справи»:  https://vlasnasprava grant.com.ua.
Урядовий проєкт «єРобота» є однією зі складових політики «Зроблено в Україні» та включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів для ветеранів та другого з їхнього подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства. Подача заявки на всі напрямки проєкту «єРобота» здійснюється через портал «Дія».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...