Мед Атлант

В Калуші через брак дітей зменшилась кількість класів у школах та груп в дошкільних закладах

Засідання виконавчого комітету Калуської міської ради відбулося сьогодні, 6 вересня.

Вперше в роботі виконкому брала участь нова його членкиня – представниця Молодіжної ради Ольга Атаманчук.

Половина питань порядку денного були освітянськими.

Спершу затвердили фактичну мережу закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на І семестр 2024-2025 навчального року. В тім числі затверджено: два спеціальні класи для навчання дітей з особливими освітніми потребами у Калуському ліцеї №4; два спеціалізовані класи з видів спорту у Калуському ліцеї №6; у Калуському ліцеї №10 п’ять класів дистанційного навчання учнів, які виїхали за межі України після повномасштабного вторгнення російської федерації та навчаються одночасно у закладах освіти країни перебування та України; дозволено поділ класів на підгрупи в Калуському ліцеї №10 з нормативною наповнюваністю у класах.

Залишено відкритими у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах сукупно 5,25 ставки працівників. У двох яслах-садках додатково відкрито по чверть ставки вихователя-методиста.

Фактична кількість дітей у закладах дошкільної освіти становить 1653 у 78 групах. Кількість дітей у 4 дошкільних групах та 6 групах короткотривалого перебування становить 142. Фактична кількість дітей у класах інклюзивного та спеціального навчання становить 149. У закладах позашкільної освіти відповідно до фактичної мережі будуть навчатися 2210 дітей. Всього у закладах загальної середньої освіти налічується 8 736 учнів. Загалом – це 384 класи.

На жаль, через об’єктивні причини, у порівнянні з минулим навчальним роком зменшено: на 10 кількість класів у ЗЗСО, на 13 груп у ЗДО, на 10 груп у закладах позашкілля.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...