Мед Атлант

Харківський бренд створив колекцію чобіт та хусток з косівським декором

Восени у продажу з’являться жіночі шкіряні чоботи-ковбойки з незвичайним «косівським» декором. Це буде дроп – партія обмеженої кількості.

Перед запуском реклами цього ексклюзивного взуття підприємці вирішили приїхати до Косова, щоб відзняти цікавий відеоконтент про наш гончарний осередок та традиції розпису виробів, повідомляє Косівський музей народного мистецтва та побуту Гуцульщини.

Підприємство Emmelie Delage діє у Харкові з 2014 року. Спеціалізується на виготовлені жіночого взуття та одягу. Зараз на ньому працює близько 30 працівників. У виробництві використовують передові європейські технології та якісні матеріали. Більшість тканин та шкіри закуповують в Італії, власноруч обираючи найкращі зразки. Продукція бренду користується попитом не тільки серед українців, а й у Європі та країнах світу. Це чи не єдиний виробник взуття в Україні, що дає гарантію на вироби 1 рік.

Бренд створили 8 років тому дві найкращі подруги – Яна та Даша. Починаючи з невеликого магазину на маркетплейсі, дівчата зросли до 100% власного виробництва, двох затишних шоурумів у центрі Києва та Харкова, безлічі колаборацій з відомими брендами та медійними персонами. Сайт Emmelie Delage: https://emmeliedelage.com/

Ідея інтегрувати традиційне українське мистецтво у трендові речі з’явилася у дівчат на початку повномасштабної війни у 2022 р. Відчули поклик знайти опору у наших рідних багатовікових традиціях, популяризувати українське. Тоді Яна і Даша брали участь у міжнародній виставці виробників взуття в Італії. Там познайомились з новою технологією принтування натуральної шкіри. Вирішили запровадити її на своєму виробництві. Першим запустили дроп за мотивами петриківського розпису. Це були принтовані кеди і босоніжки. Товар миттєво розкупили.

Про косівську кераміку Яна дізналася випадково – побачила картинку у мережі Пінтерест. Зачепила оригінальна манера розписів та кольорова гама. Далі підприємиця придбала декоративну керамічну плитку у косівської майстрині Марії Корнелюк-Грівінської https://www.facebook.com/mariya.grivinskaya.

Малюнок розпису цього виробу став джерелом для подальших експериментів. Спочатку пробували принтування, але пізніше зупинилися на стриманій вишивці, що повторювала лінійний рисунок композиції. Так народився дроп «Косів» – модні зараз чоботи-ковбойки. Покупці зможуть обрати серед кількох моделей із шкіри або замшу. Як доповнення до образу дизайнери створили ще й стильні принтовані аксесуари – хустинки та твіллі. На них перенесли кольоровий малюнок розпису з керамічної плитки косівської майстрині.

Розповідь Яни Козакевич – приклад залучення майстра народного мистецтва до створення сучасних промислових виробів. Такі історії надихають. Учасники зустрічі в музеї також поділилися власним досвідом сучасної інтерпретації традиції у шкіряних виробах та окреслили перспективи співпраці Косівського інституту з брендом Emmelie Delage.

Авторка допису Вікторія Яремин
Світлини https://emmeliedelage.com/ та В. Яремин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...