Мед Атлант

Порушення у роботі імунної системи: лікар ЦМКЛ назвала ознаки та причини

Імунологічні захворювання сьогодні є досить поширеними. Зростання їх кількості пов’язане із постійним стресом, в якому перебувають українці.

Найчастіше пацієнти звертаються з пневмоніями. Лікар-імунолог консультативної поліклініки Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні ЦМКЛ Марта Лотоцька відзначає, що на ріст захворюваності сьогодні також впливають погодні умови:

Різкі перепади температур, коли вранці холодно (+5 – +7 градусів), а вдень температура досягає більше 20 градусів є стресом для організму і це негативно впливає на імунітет.

Порушення імунної системи поділяються на:

  • Первинні імунодифіцити (вроджені);
  • Вторинні (набуті).

У пацієнтів розвиток цих імунодифіцитів пов’язаний з паразитами, а також з бактеріальними та вірусними інфекціями. Погано впливає на імунну систему приймання медикаментів, негативні емоції та порушення мікрофлори кишечника.

Від зниженого імунітету найчастіше розвиваються простудні захворювання, можуть активізовуватись герпесні інфекції.

Кожен з нас має герпес, але коли імунітет працює слабше, то вони виходять назовні і мають негативні наслідки для організму. Буває таке, що пацієнт часто хворіє, під час проведення специфічних імунологічних обстежень діагностуємо прояви герпесної інфекції. Після того як пролікуємо герпес людина перестає хворіти, – говорить лікар Марта Лотоцька.

На зниження рівня імунітету впливає також довготривалий стрес.

Під час перебування людини в негативному середовищі, її імунна система починає пригнічуватись. Втім, для прикладу, стрес тривалістю в декілька хвилин є корисним для імунної системи, оскільки вона активізується в цей час, – розповідає імунолог.

Лікар Марта Лотоцька називає червоні прапорці імунодифіциту:

Якщо пацієнт більше, аніж 8 разів на рік хворіє простудними захворюваннями, більше двох – синуситами та пневмоніями. Також у випадку наявності рецидивуючих захворювань шкіри та хронічного афтозного стоматиту. Коли людина продовжує хворіти навіть після прийому антибіотиків, який триває більше 2-ох місяців і є потреба у їх у внутрішньовенному введені. Імунодифіцит наявний і після дворазового перенесення таких серйозних захворювань: менінгіт, остеомієліт, сепсис.

Для запису на консультацію/обстеження до лікаря-імунолога Марти Лотоцької телефонуйте у контакт-центр консультативної поліклініки ЦМКЛ:

  • +380951031030
  • +380670999111

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...