Мед Атлант

Від військових до айтішників: як «привиди» навчають керувати БПЛА

Центр операторів БПЛА «Привид» є одним з небагатьох, який може навчити  цій новій спеціальності не лише військових та надзвичайників, але й цивільних людей.

«Я працюю в ІТ сфері і прийшов у школу БПЛА «Привид» задля здобуття нових навичок, а саме хотілось навчитись літати на різних видах дронів та зрозуміти, як їх використовують військові на фронті. Завдяки інструкторам Сергію та Назару, здобув максимум навичок та задоволення від 5 денного навчального процесу, всім рекомендую! — ділиться Андрій.

Сучасна війна геть не схожа на всі колишні, а оператори дронів в ній стали не лише окремою, але й надважливою гілкою. Хлопці можуть займатися розвідкою, наводити артилерію і навіть самотужки атакувати ворога.

Окрім того, дрони частково замінили людей, що дозволяє зберегти життя багатьох військових.

«Дуже вдячний інструктору Євгену та Назару за корисну теоретичну інформацію та практичні завдання, зокрема польоти зі скидами та на дроні Mavic 3T. Це було суперове рішення підвищити свою кваліфікацію в школі БПЛА «Привид»! Рекомендую, — розповідає Стас, військовослужбовець 102 бригади 76 батальйону.

Дрони дозволяють безпечно досліджувати території. Це дуже допомагає в роботі надзвичайників, які рятують життя людей під завалами та на небезпечних територіях.

«Я вдячна Навчальному Центру Операторів БПЛА «Привид» за змогу здобути нові навички, а саме польоти на дронах та можливість використовувати їх у своїй роботі – порятунок людей, фіксацію пожеж та багато іншого», — каже Леся, працівниця ДСНС Івано-Франківської області.

Для охочих освоїти нову спеціальність в Центрі створили декілька локацій, на яких вони відпрацьовують багато вправ. Також курсантів вчать літати на декількох видах дронів, щоб освоїти особливості роботи кожного виду.

Стати оператором безпілотника можна вже через 5 днів. Саме стільки тримає початковий курс. Для цивільних людей також існує ознайомчий дводенний курс.

Додамо, що для військових навчання безкоштовне.
Реклама

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...