Мед Атлант

“Україна солідарна із сусідами” – МЗС України запропонували допомогу у подоланні лиха

На доручення Президента Володимира Зеленського та за координації прем’єр-міністра Дениса Шмигаля МЗС України запропонували Молдові, Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині та Чехії відправити підрозділи ДСНС України для допомоги у подоланні лиха.

Пише Місто з посиланням на МЗС України.

Україна солідарна із сусідами, які потерпають від руйнівних повеней. Висловлюємо співчуття у звʼязку із загибеллю людей та руйнуваннями від повеней у Центральній Європі. Наші думки з усіма постраждалими громадами. Бажаємо нашим сусідам якомога швидше подолати це стихійне лихо, – йдеться у повідомленні відомства.

Укрзалізниця ввечере 15 вересня скасувала низку потягів, що мали курсувати до європейських міст, що постраждали від повеней. Зокрема:

  • рейс Відень – Будапешт – Київ сьогодні скасовано. Пасажирів із квитками у Відні просимо підійти до інформаційно-сервісного пункту та отримати ваучери на безкоштовне поселення.
  • рейс Київ – Будапешт – Відень прямуватиме до Будапешта.
  • рейси Чоп – Відень – Чоп їдуть від кінцевої до кінцевої.
  • рейси Прага – Перемишль – Прага поки що не здатні проїхати затоплену ділянку на кордоні Чехії та Польщі. Завтра очікується човниковий рух від Праги до кордону і від Перемишля до кордону з автобусним трансфером навколо підтопленої ділянки.
  • поїзди з/до Варшави, Хелма та Кошице курсують без змін та за графіком.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...