Мед Атлант

«Тут має бути чисто»: як третьокласник виявив бажання прибрати майданчик для дітей з інвалідністю

В Калуші у дворі вул. Героїв, 9а впродовж 4 років функціонує дитячий майданчик для дітей з інвалідністю. Адже поруч розташований Комунальний заклад “Центр соціальної реабілітації дітей “Добродія Калуська”.

Майданчик облаштований так, що сюди може заїхати дитина на інвалідному візку, є похилі пандуси, підручні тримачі у символічних будинках та інші пристосування для особливої малечі. Ця територія приваблює юних мешканів, які проживають поблизу, тому майданчик завжди заповнений дітьми, повідомляє Калуська міська рада.

Звичайно, всі діти наші і ніхто ніколи не заборонить користуватися створеним для дітей. Проте, ми часто спостерігаємо, що біля атракціонів багато сміття. І на пропозицію поприбирати після себе діти не завжди охоче реагують. Такі випадки непоодинокі. Як правило, діти з інвалідністю ніколи не смітять», – розповідає директорка ценру соціальних служб Калуської міської ради Галина Дидич.

Нещодавно, коли вчергове запропонували прибрати біля атракціонів, роздавши рукавички та пакети для сміття, хлопчики та дівчатка розвернулися та пішли. Один з них – залишився. Хлопчина вирішив узяти участь у цій імпровізованій екологічній акції, зазначивши, що сам ніколи не смітить, але для діток з іналідністю атракціони мають бути чистими. Адже їм самим поприбирати буде важко.

Ним виявився учень 3 класу Калуського ліцею №7 Святослав Рудинський.

Я хочу подякувати батькам хлопчика за добре виховання, за активну громадську позицію. Тому що такі факти свідчать, що не все так погано. Я вдячна вчителям ліцею, які роблять свої внески у виховання дитини. А також всім, хто долучається до ініціативи. Адже чисто там, де не смітять, – переконана Галина Дидич, та додала – Кращі риси людини ми беремо з дитинства».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...