Мед Атлант

В Коломиї побили підопічну психоневрологічного інтернату: підозрюють працівницю

Учора до Представництва Омбудсмана в Івано-Франківській області надійшла інформація, що в жіночому психоневрологічному інтернаті у Коломиї працівниця закладу ймовірно побила підопічну.

Реакція була миттєвою – Представниця в області Євгенія Мнишенко спільно з командою негайно виїхала на місце події.

Під час відвідування закладу були перевірені умови перебування підопічних в інтернаті на дотримання прав людини. Також Представниця Омбудсмана поспілкувалася з керівництвом закладу та потерпілою, у якої виявили великі синці в області спини та боків. Як результат – випадок справді зафіксували, викликали працівників поліції. Орган правопорядку відреагував вчасно, відкривши кримінальне провадження та внісши дані в ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 125 Кримінального Кодексу України, а саме: умисне легке тілесне ушкодження. Наразі розпочали досудове розслідування, обставини вчинення злочину з’ясовуються.

Також додам, що адміністрація закладу, довідавшись про інцидент, вжила заходів для усунення працівниці, яка побила підопічну, проводиться службове розслідування. Наголошу, що ніхто не повинен бути підданий жорстокому поводженню чи покаранню! А якщо, на жаль, подібне трапилося – відразу повинна бути миттєва реакція державних органів, а винні – притягнуті до відповідальності! — каже Омбудсман Дмитро Лубінець.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...