Мед Атлант

Івано-Франківська громада передала бійцям на передову банно-пральний комплекс

І помитися, і попрати одяг військовослужбовці 109 батальйону бригади «Едельвейс» зможуть просто на позиціях. Івано-Франківська громада передала бійцям на передову банно-пральний комплекс з автономним живленням.

Про це повідомляють у пресслужбі міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа.

«В одній з поїздок на схід були в хлопців зі 109 батальйону 10 ОГШБр, і висловили одне таке бажання, що такий комплекс їм потрібен, особливо в осінньо-зимовий період часу, коли погода погіршується, треба помитися, треба  прийняти душ. І це важливо. Важливо мати своє, ні в кого вже не позичати, не просити і вирішили для них зробити. Дякую Локомотиворемонтному завлду, який дуже багато робить таких різних речей важливих для наших військових, зокрема колективу нашого заводу, який зробив цю баню, який передаємо для 109 батальйону 10 гірсько-штурмової бригади», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Душовий комплекс виготовили на Івано-Франківському Локомотиворемонтному заводі. Бійці 10-ки попросили таку автономну баню. Кажуть, що особливо восени і взимку такий комплекс необхідний, щоби між боями підтримувати особисту гігієну. 

«Коли ми почали будувати цей банний комплекс, ми орієнтувалися на побажання військових. Відповідно тут зроблено все, щоби можна було і в зимовий період, і в осінній період, щоби там було максимально тепло. Щоби він був автономний, якщо немає там пального, можна самий котел з вулиці на твердому паливі, відповідно буде працювати. Усі дрібниці були враховані: вішалки, щоби було зручно сісти, роздягнутися, почистити зуби, покупатися» – каже начальник виробництва Локомотиворемонтного заводу Іван Дутчак.
Не тільки помитися, але й попрати і висушити одяг. У комплексі є 3 душові кабіни, пралки та сушильні машини. Там, каже директор заводу, воїнам буде тепло та комфортно.

«Ми отримали фактично контейнер торговий, з проханням від наших військових хлопців, щоби зробили прально-банний комплекс. Відповідно ми взялися за цю роботу. Утеплили його спеціальною піною; гідроізоляція, вагонка. Крім того докупили дві пральні машинки, сушку, встановили умивальник, три душові кабіни, два бойлера: один живиться від генератора, один – на дровах», – розповідає директор Івано-Франківського локомотиворемонтного заводу Руслан Терешко.
За комплексом приїхав військовослужбовець 109 батальйону 10 бригади «Едельвейс» водій Михайло Чуплак. Каже, якраз перед осіннім холодом банний комплекс користуватиметься попитом. І вже за день-два комплекс буде в захисників у користуванні.

«Влітку нема аж такої проблеми, а взимку – є. Бо влутку є душові, зроблять самі, є стави, що можна покупатися, помитися, а зимою дуже важко. – А те що пралки є, це добре? – Якщо є одяг чистий, то брудний можна одразу кинути прати. Поки він помиється, одяг попереться», – відзначає військовослужбовець 109 батальйону 10 ОГШБр Михайло Чуплак.
На один такий банно-пральний комплекс у майстрів Локомотиворемонтного заводу іде близько 2-3 місяці. За цей час звичайний торговий контейнер перетворюється на пересувну абсолютно незалежну душову станцію.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...