Мед Атлант

Калуський театр «Silentium» отримав нагороди на фестивалі «Franco Fest 2024»

«Намалюй мені баранця». Постановка калуського народного театру молоді «Silentium» отримала перше місце і приз за кращу режисуру на Першому відкритому фестивалі дитячо-юнацьких, молодіжних та незалежних театрів «Franco Fest 2024».

Фестиваль тривав у Коломиї із 18 по 21 вересня. Туди з’їхалися 27 театральних колективів з усіх куточків України, а це — понад 600 учасників. Калуська делегація — це 10 учасників (8 акторів), повідомляють на сторінці міської ради.

Камерна вистава «Намалюй мені баранця» вийшла прем’єрою у Калуші 31 серпня. Це — інсценізація режисера театру Дмитра Карачуна за мотивами повісті Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». До втілення постановки на сцені актори і режисер готувалися два літні місяці. Кажуть: це була настільки цікава робота, що заради неї юні актори віддали вільний час на літніх канікулах. Результат — не забарився: у Калуші виставу відіграли кілька днів поспіль для місцевих поціновувачів театру. А на фестивалі у Коломиї вразили навіть професіоналів.

Наш колектив був просто шокований реакцією глядачів на фестивалі «Franco Fest 2024». Нам аплодували стоячи, а члени журі були у сльозах. Навіть мій університетський викладач приїхав на день раніше, щоб подивитися, що ж ми підготували. Після виступу мою режисуру назвали «породистою». Зізнаюся: приємно, — ділиться режисер театру «Silentium» Дмитро Карачун.

Театр «Silentium» також привіз із Коломиї найкращі спогади і емоції. Приймали — гостинно. На екскурсії Коломиєю учасників здивувала краса і рівень розвитку цього міста. Окрім виступу, у рамках фестивалю відбулася низка майстер-класів, дискусій, обмін досвідом. Дмитро Карачун тепло згадує чудові імпровізовані виконання українських пісень просто на вулицях Коломиї, «фірмову» коломийку, написану спеціально про фестиваль, яку хором співали на закритті. Калушани також вражені майстерністю інших учасників. Навіть дитячі колективи показали дуже хорошу підготовку.

Цей фестиваль — це, насамперед, великий майстер-клас. Це можливість зустріти старих друзів, завести нові знайомства, отримати нові знання. А нагороди — це просто приємний бонус — жартує Дмитро Карачун.

Учасники театру «Silentium» щиро вдячні організаторам за незабутнє свято театру. Отримані знання і вміння калушани обіцяють обов’язково застосовувати у майбутніх постановках.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...