Мед Атлант

Прикарпатців кличуть стати патронами дітей сиріт чи позбавлених батьківського піклування

Сьогодні, під час брифінгу в Івано-Франківській міськраді розповіли про ситуацію довкола усиновлення дітей та патронатних сімей у територіальній громаді.

Повідомляє Місто.

Кожна дитина має право на захист батьків та держави, – каже Ірина Рохман, начальниця служби у справах дітей.

На території Івано-франківської міської територіальної громади проживає 56000 дітей. Зокрема, близько 12000 в селах громади та 11300 це діти ВПО.

На території громади 694 дитини отримали статус постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів. У службі у справах дітей закликають франківців стати патронами для дітей позбавлених батьківського піклування на 3 місяці. Впродовж цього часу патрони навчатимуть дітей базовим навичкам, що потрібні для самостійного життя.

Патрони отримуватимуть зарплату в розмірі 12 тисяч грн. Наразі на території громади функціонують 4 патронатних сімʼї.

Що варто знати про патронатну сім’ю:

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками або іншими її законними представниками.

Патронатна сім’я – тимчасова форма влаштування: термін перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя не може перевищувати трьох місяців. За наявності обставин, що обґрунтовують потребу й доцільність перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя триваліший термін, орган опіки та піклування може його продовжити, однак не більш ніж до шести місяців.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...