Мед Атлант

Від початку року на Франківщині зібрали понад 21 мільйон гривень туристичного збору

За січень – серпень 2024 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 21,6 мільйона гривень туристичного збору. Порівняно з аналогічним періодом минулого року цьогорічні надходження зросли на 8,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, що відповідно до п. п. 10.2.2 п. 10.2 ст. 10 та п. 268.1 ст. 268 Податкового кодексу України туристичний збір належить до місцевих зборів, кошти від якого зараховуються до місцевого бюджету.

Платниками збору є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці з метою тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі). Відпочивальники перед тимчасовим розміщенням сплачують суму збору авансовим внеском податковим агентам, які справляють збір за ставками, визначеними рішенням відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади.

Згідно з рішенням сільської, селищної, міської ради справляння збору може здійснюватися такими податковими агентами:

а) юридичними особами, філіями, відділеннями, іншими відокремленими підрозділами юридичних осіб згідно з п.п. 268.7.2 п. 268.7 ст. 268 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), фізичними особами – підприємцями, які надають послуги з тимчасового розміщення осіб у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ;

б) квартирно-посередницькими організаціями, які направляють неорганізованих осіб з метою їх тимчасового розміщення у місцях проживання (ночівлі), визначених п.п. «б» п.п. 268.5.1 п. 268.5 ст. 268 ПКУ, що належать фізичним особам на праві власності або на праві користування за договором найму;

в) юридичними особами, які уповноважуються сільською, селищною, міською радою справляти збір на умовах договору, укладеного з відповідною радою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...