Мед Атлант

“Дитина не одна”: родини, які тимчасово влаштували до себе дитину, отримають допомогу від держави

З березня цього року був запроваджений новий вид фінансової допомоги «Дитина не одна».

З початку квітня 2024 року допомогу від держави можуть отримати родини, які тимчасово приймають дитину до набуття нею статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Раніше виплати нараховувалися лише після набуття дитиною такого статусу. Через це виникав ризик, що дитина може опинитися в інтернаті. Адже її утримання потребує фінансових витрат від тих, хто хоче про неї піклуватися.

Розмір допомоги аналогічний тому, який держава виплачує на підтримку дітей, які вже мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.
Він становить:
– 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на кожну дитину на місяць (ця сума становить: для дітей до 6 років – 6 407,5 грн, для дітей від 6 до 18 років – 7 990,0 грн)
– 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку, на кожну дитину з інвалідністю на місяць, (для дітей до 6 років – 8 970,5 грн, для дітей від 6 до 18 років – 11 186,0 грн).
Допомогу можна отримати на банківський рахунок чи у відділенні пошти за місцем проживання.
Виплати призначаються на 6 місяців. Цей термін можна буде продовжити у разі продовження строку тимчасового влаштування дитини.
Міністерством соціальної політики України з спільно із розробниками програмного забезпечення “Єдина інформаційна система соціальної сфери” надано технічну можливість провести нарахування та виплату тимчасової допомоги “Дитина не одна”.
У області на даний час від березня 2024 року надійшло 12 звернень щодо призначення даного виду допомоги.
Станом на сьогодні усі виплати нараховані та замовлено кошти на загальну суму 294,1 тис грн для проведення виплати. Кошти на рахунки отримувачів надійдуть до 10 жовтня 2024 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...