Мед Атлант

На Прикарпатті чоловік відмовився від мобілізації через віру

В Івано-Франківській області Тисменицький районний суд ухвалив рішення щодо чоловіка, який отримав повістку на мобілізацію, але відмовився служити, посилаючись на свої релігійні переконання. Його засудили до одного року позбавлення волі.

Про це йдеться в рішенні суду, передає Crimezone.
Зазначається, що в липні 2023 року чоловіка визнали придатним до служби та видали йому повістку. Проте він не з’явився до територіального центру комплектування (ТЦК) і не виконав своїх обов’язків.

На суді підсудний визнав свою провину і зазначив, що є членом Церкви Євангельських християн-баптистів, чия віра забороняє йому використовувати зброю.

Він також зазначив, що доглядає за літніми батьками та готовий проходити альтернативну службу. Мати й батько чоловіка на суді підтвердили його слова.

Однак, як з’ясував суд, чоловік став прихожанином церкви лише в березні 2024 року, після отримання повістки, що викликало сумніви у його щирості. Батьки чоловіка не мали групи інвалідності, і догляд за ними не був офіційно оформлений.

Врахувавши усі наведені факти, суд визнав чоловіка винним за статтею 336 Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді року позбавлення волі.

Суд звільнив 4 в'язні з Франківщини, які хочуть мобілізуватися до ЗСУ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...